El Govern anuncia que repararà els danys per temporals en la Ruta dels Molins d’Aigua amb 328.422 euros

441
El Ministeri de Medi Ambient ha aprovat una ajuda de 328.422 euros per reparar els danys produïts pels temporals de principis d’any i que es destinaran al conegut com a camí natural de la Ruta dels Molins d’Aigua. Aquesta ruta, l’origen està en Llucena, en un camí de diversos quilòmetres i que recorre impressionants paisatges amb aigua.

En aquest cas els principals danys soferts van ser l’arrossegament i despreniment de terra i pedra sobre la plataforma del camí, danys en el rodament del camí, despreniment de talussos i danys en la senyalització, elements de seguretat i mobiliari. L’objectiu principal d’aquestes actuacions d’emergència en cinc Camins Naturals, és garantir l’estabilitat de vessants i talussos i posar en valor aquests camins dels quals forma part Castelló.

En total, el Ministeri destinarà 1,7 milions d’euros per a les diferents zones afectades. Els cinc Camins Naturals s’emmarquen dins del Programa de Camí Naturals que desenvolupa el Ministeri de Medi d’Agricultura i Pesca que compta actualment amb més de 9.500 quilòmetres construïts des de 1993.

Gràcies a aquestes infraestructures s’incentiva el turisme rural, afavorint el desenvolupament socioeconòmic de les zones rurals, a més de recuperar l’ús del domini públic. Tal com ha explicat la secretària de Política Nacional, Salomé Pradas, “amb aquestes obres en aquests camins es contribueix a diversificar l’activitat econòmica de la zona en suposar una nova oferta turística i, a més, s’ajuda a conservar el patrimoni natural”.

Pradas, a més, ha destacat que “aquesta inversió és un exemple del compromís del Govern d’Espanya amb la província de Castelló”.