El Formigues Festival de Benicàssim es presenta a Fitur

403
L’augment del públic provinent de molt diversos punts del país i les positives valoracions pel que fa a la qualitat de la programació (on la clau està en fixar l’atenció en la visió dels nens i les seves necessitats), fan que Formigues Festival estigui entre els millor valorats. A més, els 7.000 m2 d’un consolidat recinte verd i en ple centre de Benicàssim alberguen ja no només música sinó que també deixen espai al teatre, circ, dansa, jocs, ecologia i un munt d’activitats pioneres i molt originals on la il·lusió i la imaginació fan que gaudeixi tota la família.

Els dies 14 i 15 de maig el formiguer tornarà a omplir-se de milers de formiguetes que no pararan de divertir-se.

Els genials Billy Boom Band ompliran la pista de balladors al ritme del seu últim èxit “Passar-ho bé” i Lali Rondalla emocionarà cantant i explicant uns contes molt especials que transmeten amb un to actual i divertit valors impescindibles. Però a més l’escenari Formigues albergarà a altres bandes com YEP !, Sticky Fartons o la DJ Mar de Estellos.

La programació musical continuarà durant la jornada de diumenge amb el format Formigues Star, on grups i bandes emergents poden donar-se a conèixer. En aquesta ocasió es pujaran a l’escenari Les Autèntiques, Jalohe, alumnes de la prestigiosa acadèmia de música Berklee, El Centre Municipal de les Arts de Borriana, Mondoritmic o 12 Notes. A més, en commemorar els 40 anys de l’origen del Punk, es van a interpretar temes relacionats amb aquest moviment perquè els petits els coneguin i els grans es delectin amb les cançons.

Però Formigues no és només música, per això també ens endinsarem en el món del circ amb la masterclown de bergamoto & Co, ens iniciarem en el Breakdance amb els breakers boys “Proemios” o farem dels nostres cossos instruments gràcies al taller de percussió corporal i Beat Box que impartirà el polifacètic Ramiro McTersse “Ramiroquai”.

Una de les novetats a destacar és que els tallers amb horaris i aforament limitat deixen pas a noves àrees de joc obertes perquè tots els nens puguin gaudir d’elles al llarg de les dues jornades. La zona cuinetes permetrà elaborar els millors menús a la imaginació dels petits, mentre que a la qualificada com a zona punk, els nens pintaran o es pintaran lliurement deixant fluir l’enorme creativitat pròpia de la infància.

Ràdio Formigues tornarà a emetre en directe des del festival, gràcies a la col·laboració de la Univertitat Jaume I de Castelló.

Especialment pensat per als nadons de 0 a 3 anys hi haurà un circuit de rutes sensorials (peus, mans, orelles …), elaborat per la Comunitat de Cases de Niu de Castelló.

En la seva quarta edició el festival també ha considerat reservar un espai per a l’aprenentatge, on podrem assistir a xerrades sobre temes relacionats amb l’educació i l’entorn familiar.

I, per descomptat, seguiran els clàssics: La platja formigues, el mur musical, la FormiBiblio, la zona de restauració i pícnic, la zona de relax, l’espai per a nadons lactants amb canviador, el mercat …

En l’apartat Formigues Solidaries les ONG convidades són ACNUR i SSOM (Servei de Suport i Orientació al Menor).

El IV Formigues ja comença a sonar!