El Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola inicia la seva edició numero 20

462

El Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola patrocinat per la Diputació de Castelló va arrencar ahir a la nit el camí de la seva vintena edició fixant les mirades de tots els amants del teatre clàssic nacional i amb el cartell de no hi ha bitllets gràcies al estrena absoluta a Espanya de la obra de Shakespeare, ‘Otel·lo’.

Més de 300 espectadors es van donar cita a les 22.30 hores al Pati d’Armes de la fortalesa del Papa Luna per presenciar la interpretació del clàssic dissenyada per la companyia ‘Clàssics contemporanis’ i que va reunir sobre l’improvisat escenari peniscolà al famós actor Antonio Dechent, protagonista de pel·lícules com ‘7 verges’, ‘Alatriste’ o ‘Los Borgia’ entre altres i sèries de televisió com ‘Brigada Central’, ‘Ple, per favor’ o ‘El Ministeri de l’Temps’ així com a Yohanna Cobo, actriu en pel·lícules com ‘Volver’ de Pedro Almodóvar, ‘Bullying’, ‘Tramuntana’ i sèries com ‘El comissari’ i ‘Els misteris de Laura’.

Així, després que dijous els còmics de la companyia de Diego Contreras prenguessin la plaça del Far de Peníscola i els susurradores del vers de Groc Produccions fessin el mateix en els carrers del nucli antic per aixecar el teló del festival organitzat pel Govern Provincial amb una inversió de 150.000 euros, ‘Otel·lo’ es va convertir en la primera de les cites programades sota d’una convocatòria amb la qual la Diputació “està situant a primera línia del teatre clàssic nacional a aquest referent turístic, Peníscola i tota la província”.

De fet, el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, va poder constatar ahir en primera persona l’excel·lent acollida d’un festival que “ens està permetent fer del teatre clàssic un reclam turístic, un argument per augmentar el nostre prestigi cultural i un motiu per crear orgull de pertinença a una terra única que pot unir turisme i cultura en un enclavament sense comparació com la fortificació del Papa Lluna “.

Cal destacar que després d’aquesta estrena absolut, la programació per a la segona setmana de la XX Teatre Clàssic del Castell de Peníscola portarà el dijous als carrers del nucli antic als ‘Joglars i joglaries’ del Teatre Avanti a partir de les 20.00 hores mentre que a les 22.30 hores al Pati d’Armes acollirà l’obra ‘Don Quixot a la pastera’, d’Alfonso Zurro i la companyia ‘Teatre Clàssic de Sevilla’. Ja el dissabte, serà el torn per al clàssic de Lope de Vega, ‘Fuenteovejuna’, interpretat per la companyia ‘TNT-El Buida’ i sota la direcció de Pepa Gamboa.

Campanya Viu l’estiu

Tot això, tal com ha ressenyat el vicepresident provincial, sota el paraigua de l’ambiciosa campanya ‘Viu l’estiu’, organitzada pel Govern Provincial per “dinamitzar econòmica i turísticament cada racó de la província gràcies a la cultura”.

Amb aquest objectiu, la Diputació invertirà més de 700.000 euros en una programació que va comptar durant els mesos d’estiu amb un total de 215 propostes culturals que reuniran a més de 110.000 espectadors i que “demostraran que aquesta és una província que té en el seu patrimoni cultural una font inesgotable d’oportunitats socials i econòmiques a més d’un veritable motiu d’orgull per a tots “.

“És vital que omplim d’activitat nostres pobles fent-los atractius i afavorint el seu desenvolupament i dinamització a través de la cultura. Per això, hem convertit Castelló en un gran escenari a l’aire lliure que atraurà a cadascuna de les seves convocatòries a nombrosos espectadors sumant noves oportunitats turístiques i culturals per al territori “, ha afegit el vicepresident provincial.