El Festival “Cortometrando” esta consolidant-se com una important plataforma de creació audiovisual

391
El Festival Provincial de Curtmetratges de la Diputació de Castelló, ‘Cortometrando’, s’està consolidant com una important plataforma de creació audiovisual ajudant els cineastes castellonencs a produir les seves peces que després de estan difonent a nivell nacional i internacional. Així, els 13 curtmetratges resultants de les dues primeres edicions del festival ja acumulen un reeixit recorregut amb la participació en prop d’un centenar de festivals.

El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha valorat molt positivament “el posicionament que està assolint el concurs entre el sector cineasta i de producció audiovisual de la nostra província. L’exitós recorregut de les peces creades en Cortometrando demostra la qualitat i el talent dels nostres professionals i al mateix temps ajuda a difondre les virtuts dels nostres pobles, ja que tots els curts estan rodats en municipis de la província. És molt gratificant comprovar que aquest doble objectiu de promoció turística i de suport als nostres cineastes es va confirmant com el millor aval que donarà continuïtat a aquesta iniciativa impulsada pel nostre president, Javier Moliner “.

En aquest sentit, destaca el cas del curt ‘Miniatures’, del nuler Vicente Bonet, rodat en 2013 a Vilafamés. Porta més de 70 festivals i suma 12 premis. Altres exemples són ‘Melodrama’, també rodat en la primera edició de Cortometrando, amb la seva projecció en diversos països. De l’última edició destaca l’excepcional treball de distribució de l’equip de ‘El Tren’, de Sergio Serrano. En tan poc temps ja ha viatjat a llocs tan distants com l’Índia, Alemanya, Itàlia i Anglaterra. ‘Maria, la de la caixa de sabates’, de l’onder Salva Isert, ja ha estat projectada també en diversos festivals en l’àmbit naciona