El documental “Compromeses. Dones que fan país” arribarà a la Vall d’Uixó, aquest proper dimecres

477

El documental “Compromeses. Dones que fan país” arribarà a la Vall d’Uixó el proper dimecres 4 de març.

Coincidint amb la setmana en què es concentren els actes del Dia de la Dona, l’associació de dones progressistes ha estrenat en diferents poblacions seva nova pel·lícula.

A la Vall d’Uxó, la projecció es realitzarà al Centre Social de les llimeres (a les 19h), i estarà seguida per una taula rodona en la qual intervindran alguna de les participants en el documental.

La finalitat de l’activitat, per a Maria Fuster, una de les organitzadores, “és donar a conèixer un perfil de dona que encara avui no està assumit per tota la societat: la dona participativa, implicada en moviments socials, polítics, culturals …; dones que parlen de les seves aspiracions professionals, de les seves influències, dels obstacles que troben per compaginar vida familiar i pública “.

A l’acte acudiran membres de Adona’t i noms com els de Betlem Bachero, Marta Sorlí o Ali Brancal. La projecció, d’aproximadament 60 minuts, estarà seguida per un debat en el qual es plantejaran temes com la conciliació de la vida familiar i laboral, els prejudicis cap a les dones amb visibilitat pública o la dificultat perquè les noies joves s’integrin en moviments socials .

Finalment, segín destaca Maria Fuster, “no volíem només una projecció. L’activitat no estarà completa sense un debat en què participin dones amb un passat reivindicatiu. Però també ens interessa que vinguin noies joves, disposades a rebel·lar-se contra determinats rols socials. I, per descomptat, esperem homes. Els homes han de demostrar, d’una vegada per totes, que no tenen cap problema a parlar de temes de dones. Només així es demostrarà que anem fent camí