El dijous sant a Vila-real va estar marcat per la representació de Laquima Vere

528

Laquima Vere ha fet les delícies dels amants de la música, ja que s’han pogut gaudir de diferents disciplines com són el belo canto, els càntics populars, la música de cambra i inclús en idiomes com l’arameu, que han dotat de realisme i transportat al públic a una altra època. A més, l’edició de les imatges que ha acompanyat la representació n determinats moments ha sigut realitzada per professionals de Vila-real, que han posat tota la cura i minuciositat per a mostrar les joies del patrimoni local.

L’espectacle s’ha construït sobre tres eixos, el musical, l’interpretatiu i l’audiovisual i té amb una estructura triangular, ja que en la punta ha estat Déu, representat pel foc, i en la part de baix Jesús i la mort, però no enfrontats, sinó com l’obscuritat i la llum.

Destacable ha sigut l’ús de tecnologies d’avantguarda per exemple pel que fa a la projecció i la participació d’actors i músics de la talla de Vicente Ombueno, que ho farà que ho farà ex-profeso, Javier Bovea, Marga Fernández, Francisco Casales, Vicente Colonques o Yasmin Müller. laquima vere corp
També han estat implicades en l’obra l’Escola Municipal de Teatre, l’Escola Municipal de Dansa, la Coral Sant Jaume, l’Orquestra Simfònica de Vila-real i altres institucions locals i provincials, a més d’empreses locals relacionades amb el món de l’estètica, que han fet possible l’esdeveniment, un total de 200 persones. L’alcalde, José Benlloch, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i part de la corporació municipal de Vila-real han estat a primera fila gaudint de la passió musical.

sopar gran senyor vila-real

Durant la vesprada ha tingut lloc la celebració del Sant Sopar del Senyor, a l’església Arxiprestal i on també ha participat la corporació municipal.