El departament de salut de Requena compta amb 2,1 milions d’euros per renovar equipaments i millores en diferents àrees

501
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha xifrat en 2.103.846 euros la inversió prevista en el departament de salut de Requena dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures 2016-2019, el que representa un increment del 23% respecte de l’invertit entre 2012 i 2015, que va ascendir a 1.713.000 euros.

“Aquesta inversió és una mostra de l’aposta d’aquest Govern per l’enfortiment de la sanitat pública valenciana, i per la dignificació dels seus centres, per dotar-los dels mitjans i l’equipament necessaris per oferir als seus pacients una assistència de la major qualitat” , ha dit la titular de Sanitat.

Munt ha visitat l’hospital, que aquest mes d’abril commemora el seu 25 aniversari, acompanyada de l’alcalde del municipi, Mario Sánchez, i el gerent del departament, Faustino Álvarez, i ha començat la seva intervenció agraint a tots els professionals, tant de l’hospital com de atenció Primària, el seu esforç i dedicació durant les 24 hores d’aïllament que van viure el passat 19 de gener amb motiu de l’extensa nevada registrada aquell dia a la localitat.

La consellera ha explicat que la inversió per a aquesta legislatura es divideix entre l’àrea hospitalària, que rep 1,8 milions d’euros, i l’àrea no hospitalària, que disposarà de 300.000 euros. Ha recordat que en l’exercici 2016 ja es van executar 445.300 euros d’inversió, el 77% per a l’hospital i el 23% per a adequació d’instal·lacions a Primària.

Concretament, entre les actuacions dutes a terme l’any passat dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries, la consellera ha ressaltat l’adaptació de banys per a persones amb diversitat funcional, la decoració de la sala de jocs infantils en Pediatria per part d’una artista local , així com la climatització de l’Hospital de Dia, la UCSI i la sala d’espera de Consultes Externes, que suportaven una temperatura inadequada especialment els mesos de més fred.

L’hospital va incorporar també climatització independent per als boxs d’exploració d’urgències i la sala de zeladors d’urgències, on la temperatura per als pacients no era la més adequada a l’hivern. Cal destacar, a més, el panelat de les parets dels boxs d’exploració, la impermeabilització de la zona de Rehabilitació per eliminar filtracions d’aigua, la renovació del sòl de l’UCI i millores com la pintura dels quiròfans, la renovació dels sistemes de crida a pacients o mesures d’eficiència energètica.

En 2017, el Pla de Dignificació contempla l’adequació de consultes externes per als serveis de Rehabilitació i Oftalmologia, l’ampliació del paritori, la impermeabilització de la zona d’hemodiàlisi, la pintura de diversos centres de salut i la renovació de material mobiliari destinat a pacients .

Un nou equip de ressonància magnètica

La consellera ha explicat que l’Hospital de Requena disposarà d’un nou equip de ressonància magnètica valorat en 700.000 euros, fruit del conveni signat el passat 5 d’abril entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la Fundació Amancio Ortega, que implica la donació de l’import de l’adquisició de tecnologia per a la millora del diagnòstic i el tractament dels pacients oncològics.

La Fundació Amancio Ortega ha donat gairebé 30 milions d’euros a la sanitat pública valenciana per a l’adquisició de nous equips oncològics que serviran per adquirir mamògrafs digitals, PET-TAC, aparells de TAC i equips de ressonància magnètica com aquest que ara es comprarà per Requena .

Cal recordar que el departament de salut de Requena ha incorporat, des de començaments de 2017, la secció d’Oncologia, integrada dins de l’especialitat de Medicina Interna (l’hospital de referència és el General Universitari de València). El desenvolupament d’un sistema de treball en xarxa va a reportar millores clíniques i assistencials, però a més el pacient evitarà haver de desplaçar a l’hospital de referència per a les visites mèdiques de seguiment, la qual cosa representa “un important benefici mèdic i professional per al departament, associat al no menys important benefici social per a la població “, en paraules de la consellera.

El gerent del departament ha recordat finalment que, des del passat 27 de març, el centre ofereix la possibilitat que les dones que demanen la Interrupció Voluntària de l’Embaràs (IVE) i que fins a la data havien de desplaçar fins a València, evitin el desplaçament. “Aquesta circumstància en ocasions podia suposar una mesura coercitiva ja que implica un cost econòmic i la necessitat de comptar amb un acompanyant, tractant-se d’una tècnica que el sistema sanitari públic està en condicions d’oferir amb les màximes garanties i amb proximitat al seu domicili” , ha assenyalat.