El cuiner Barrera es anomenat soci d’honor de l’associació gastronòmica de Vila-real

577

L’Associació Gastronòmica de Vila-real ha decidit fer soci d’honor al cuiner de Cal Paradís Miguel Barrera, la primera i única Estrella Michelin de la província de Castelló. El xef serà el protagonista del sopar-homenatge que l’associació local ha organitzat per celebrar el seu 30 aniversari. Així ho han anunciat el president de l’entitat, Ximo Abril, i el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, que han donat a conèixer alguns dels detalls “altres encara no podem desvetllar” d’un acte “modest, humil i entranyable” que se celebrarà demà al restaurant Cal Dimoni.

“L’acte pretén ser un petit homenatge a Miguel Barrera per a agrair que, un cuiner del seu nivell, des del moment que va venir a Vila-real com a jurat de la Ruta la Tapa, s’ha convertit en un gran amic, disposat a col·laborar en allò que li hem demanat, defensant Vila-real i defensant l’associació allà on va “, ha assenyalat abril.

Per la seva banda el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, ha volgut recordar, en aquesta celebració del 30 aniversari de l’Associació Gastronòmica de Vila-real, “la implicació de l’entitat en tot els actes que s’organitzen com Fitur, la Ruta de la Tapa, les Jornades Gastronòmiques, festivals gastronòmics i un llarg etcètera d’iniciatives “. “Per això són més que merescudes les gràcies a una associació que treballa en pro de la ciutat, fomentant la seva cuina, sempre disposats a col·laborar, sense condicions, demostrant que el seu objectiu, per damunt de tot, és Vila-real”, segons Obiol qui ha destacat el caràcter altruista de l’associació “una de les seves banderes que, en temps difícils com els actuals, és de lloar”. En aquest mateix sentit Abril ha recordat que l’associació “no està per guanyar diners” i ha assenyalat que “el nostre objectiu és que les persones que ens visitin recordin sempre el bé que es menja a la ciutat”.

L’Associació Gastronòmica de Vila-real es va crear el 1985 i actualment està formada per nou membres: Ximo Abril, Pepe Cabanes, Emilio Miralles, Óscar Recatalá, Asier Manzano, Quini del Prat, Pedro del Prat, Ricardo usar i Pascual Balaguer.
El regidor de Turisme ha volgut agrair “la dedicació, esforç i compromís de l’associació amb la ciutat de Vila-real” i ha destacat “l’excel·lent treball dels restauradors en combinar a la perfecció tradició amb innovació