El Cor de la Generalitat Valenciana actua en el Festival de Música Antiga del Pirineus

473

El Cor de la Generalitat, sota la direcció del seu director titular Francesc Perales, actua els dies 14 i 15 de juliol en la setena edició del festival de Música Antiga dels Pirineus, que se celebra del 1 de juliol al 27 d’agost, en diverses poblacions del Pirineu català, Andorra i la Catalunya.

El dia 14 el Cor actuarà, a l’església de Sant Esteve de la localitat de Bagà, i el dia 15 a l’Església de Sant Andreu de València d’Àneu. El programa dels concert es titula ‘Des de Segorb fins Oriola’ i acull obres de Joan Baptista Comes, B. Cárceres, Antonio Lobo, Tomás Luis de Victoria , J. Pérez i M. Navarro.

La proposta de programa del concert amb què el Cor de la Generalitat Valenciana es presenta en aquest festival és un petit recull, però al mateix temps, prou representatiu, dels tresors musicals que es guarden en els arxius de les catedrals i esglésies més importants del territori valencià dels segles XVI i XVII.

En paraules de la musicòloga valenciana, Maria Teresa Oller, «en general dues notes, una d’índole tècnica i una altra de matís expressiu, caracteritzen la música coral de tots els clàssics de l’escola valenciana: l’extraordinària sobrietat en l’ús de recursos contrapuntístics i l’evident tendència cap a l’expressionisme».

La música valenciana és la principal convidada a l’edició d’enguany del Festival de Música. Els concerts del Cor de la Generalitat són els primers de la representació valenciana al llarg de aquesta edició del FeMAP de 2017.

També pujaran als escenaris del FeMAP, els valencians Alfred Fernández & Èlia Casanova, Lucentum XVI i Capella de Ministrers, Mara Aranda, Juan de la Rubia i Lixsania Fernández. Posarà el punt i final a la programació, el concert de l’Acadèmia FeMAP, amb Carles Magraner a la direcció, amb obres i un compendi de peces musicals d’època renaixentista.