El consell presenta el TRAM de Castelló com un exemple d’innovació en materia d’infraestructures, en el fòrum “PTEC”

4166

La Conselleria d’Infraestructures, Teritorio i Medi Ambient ha presentat el TRAM de Castelló com un exemple d’innovació en matèria d’infraestructures en el fòrum de la Plataforma Tecnològica de la Construcció (PTEC)

De fet, segons assenyala Vicente Domine (Director general d’obres publiques, projectes urbans i habitatge) ‘La innovació pública en la contractació pública en construcció’ que s’ha celebrat a Madrid. A la jornada hi ha participat el director general d’Obres Públiques, Projectes Urbans i Habitatge, Vicente Dómine.

Així mateix, Vicente Dómine ha explicat que el TRAM de Castelló constitueix una avanç en aquest camp a Europa en tractar un vehicle ecològic amb zero emissions, zero soroll i amb conducció automàtica. Una innovació, ha subratllat, desenvolupada per la Generalitat Valenciana.

El TRAM és un projecte que es va posar en marxa el 2008 si bé es va completar l’any passat la línia que connecta la Universitat Jaume I amb el Grau de Castelló. Es tracta d’un sistema de transport que només tenen dues ciutats a Europa com Roma i Londres. S’han invertit cent milions d’euros, transformant 18 carrers de Castelló i donant un pas molt important per esdevenir una ciutat còmoda, habitable i sostenible.

A més, el director general també ha destacat la construcció de la passarel·la sobre la V-21 a Puçol realitzada amb formigó de molt alt rendiment, la qual cosa suposa un avanç a Espanya en l’ocupació del formigó. Es tracta d’un projecte que sobresurt per la mobilitat, per la seguretat viària de les persones i que a més compleix la funció de respecte pel medi ambient i d’encaixar bé a nivell paisatgístic.

Aquesta actuació va suposar una millora i un avanç per al medi ambient i el sector turístic del municipi. Facilita l’accés de visitants i ciutadans a la platja de Puçol i també dels turistes, un sector que no cal oblidar ja que dóna feina a prop de 270.000 persones a la Comunitat Valenciana.

En tercer lloc i últim lloc, el director general ha explicat que des de la Conselleria s’està fent un esforç en matèria de regeneració urbana, no només en avenços i tècniques sinó també en formes de contractació pública perquè siguin més àgils. En aquest sentit, ha indicat que s’estan aplicant els fons europeus a plans de regeneració urbana i l’impuls de les vies verdes o itineraris no motoritzats.