El Consell organitza unes jornades per a explicar la reforma de la llei de la funció publica valenciana

130

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha organitzat unes jornades sobre ocupació pública per als propers 7 i 8 de novembre, on es presentaran les conclusions dels informes realitzats per dues comissions d’especialistes per abordar la reforma de la Llei de la Funció Pública Valenciana i, d’aquesta manera, adequar l’organització interna de la Generalitat a segle XXI buscant l’eficàcia, l’excel·lència en els serveis públics i la igualtat real entre homes i dones que presten els seus serveis en el sector públic.

Les jornades estan obertes a personal empleat públic al servei de la Generalitat i de les administracions públiques de la Comunitat Valenciana, representants dels treballadors de les administracions públiques, estudiants universitaris i públic en general. La trobada, organitzada per l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP), se celebrarà a la seu de la Fundació Universitat-Empresa (ADEIT) a València.

El passat 7 d’octubre els presidents de les dues comissions d’especialistes van lliurar els seus informes al president Ximo Puig. El primer grup d’experts, presidit pel catedràtic Miguel Sánchez Morón, va formular 125 recomanacions perquè la futura Llei de la Funció Pública Valenciana esdevingui motor d’una profunda renovació de l’administració valenciana. A aquestes 125 propostes cal sumar la bateria de modificacions que va proposar la segona comissió d’especialistes de reconegut prestigi que ha analitzat la reforma de la llei de la funció pública des d’una perspectiva de gènere per assegurar l’efectiva igualtat d’accés, condicions laborals i promoció professional de dones i homes en l’administració valenciana i els treballs van ser dirigits per la constitucionalista Julia Sevilla.

Les jornades comptaran amb diferents trobades formatives. La primera conferència anirà a càrrec de Julia Sevilla, que explicarà els detalls de l’informe de la comissió que ella va presidir i que porta per títol “La llei valenciana de la Funció Pública des de la perspectiva de gènere”. A continuació, el cap d’Informatius de la Cadena Cope Comunitat Valenciana, Vicente Ordaz, moderarà el primer panell on es debatran els reptes a afrontar en la reforma de la llei i en el qual participaran Ignacio Sevilla Merino i José Luis Martínez Morales (vocals de la comissió), Mikel Gorriti (responsable de Recursos Humans del Govern Basc) i Susana Rodríguez (Catedràtica de Dret del Treball)

El segon panell versarà sobre la garantia del mèrit i el reforç ètic en el sector públic i serà moderat per Bernardo Guzmán, cap d’Informatius de la Cadena SER Comunitat Valenciana, amb les aportacions dels membres de la comissió Juan José Díez i David Blanquer, així com Eva Coscollá (directora general de Funció Pública) i Gemma Fabregat (membre de la comissió d’Igualtat).

El segon dia (dimarts, 8 de novembre) s’obrirà amb una conferència del catedràtic Miguel Sánchez Morón sobre les conclusions de l’informe realitzat per la comissió que ell va presidir sobre la reforma de la Llei 10/2010 de la Funció Pública. Tot seguit se celebrarà una taula rodona moderada per la periodista Amparo Tórtola sobre la igualtat efectiva de dones i homes en l’ocupació pública, en la qual intervindran Santiago García Campá, Beatriz Belando i Julia Sevilla, membres de la comissió que va redactar l’informe sobre igualtat. L’últim panell de les jornades serà moderat per la periodista de Levante-EMV, Julia Ruiz, i versarà sobre els nous instruments per a la gestió del talent públic i en ell participaran Carmen Román (gerent de l’Ajuntament de Madrid), Luis Herrera (conseller tècnic l’Institut Nacional d’Administració Pública) i Rafael Jiménez Asensio (Catedràtic de Dret Constitucional).