El Consell garantitza el pressupost per a continuar en 2017 amb les obres del Regina Violant d’ALmassora

126
La Generalitat Valenciana garantirà el pressupost econòmic per a executar les obres del Regina Violant el 2017, tal com figura en els comptes autonòmiques presentades dies enrere i com ha confirmat el Consell a l’Ajuntament d’Almassora. El gabinet autonòmic ha respost així a l’anunci del Partit Popular local, que ha assegurat que no hi ha finançament suficient per a continuar amb els treballs de construcció en els propers mesos.

En l’actualitat, els operaris ja treballen en la solera i els pilars de l’edifici, l’edificació està garantida en 2017 mitjançant la partida nominativa a la qual al·ludeix el Partit Popular i la resta del pressupost d’Educació per a obres en centres escolars. “En els pressupostos en què segur no va aparèixer ni un euro per a la construcció del Regina Violant va ser en els del Partit Popular durant els seus últims 10 anys de govern, els mateixos que van passar en barracons els alumnes d’Almassora”, ha lamentat la regidora de educació, María José Tormo.

En aquest sentit, els arquitectes municipals han continuat aquesta setmana amb la quarta certificació d’obres, la corresponent al mes d’octubre. El departament ha confirmat que l’execució avança a un ritme normal després d’iniciar-la fonamentació dels pilars en el tercer trimestre d’obres, després de la demolició de les edificacions sobre l’antic solar de la Garrofera i la urbanització de l’entorn durant l’estiu.

Igual que l’alcaldessa, Susanna Nicolau, l’edil ha acusat el “PP de preocupar a les famílies per una suposada paralització de les obres que no es produirà”. “Una vegada més, el PP queda en ridícul intentant demostrar el que als ulls de tots els veïns d’Almassora és evident: les màquines i els operaris treballen, no com quan governaven ells”, ha destacat Nicolau, que ha incidit que ja ha començat l’execució de la solera ventilada i els pilars del futur edifici i que l’avanç dels treballs és perfectament visible.

Cal recordar que l’empresa Torrescámara i cia S.A. és l’encarregada d’unes obres que tenen un termini d’execució de 18 mesos i un pressupost de 5.169.399,62 euros per posar fi a més d’una dècada en aules prefabricades. La seva comesa es suma a una altra millora rellevant en l’àmbit de l’educació local: l’obertura del primer aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes, una reivindicació històrica que s’ha complert aquest any.