El Consell de la Marjaleria aposta per la redacció del Pla Especial per a desbloquejar l’actual situació de la marjal

92

El Consell de la Marjaleria aposta per la redacció del Pla Especial per a desbloquejar l’actual situació de la marjal, per tant s’ha previst sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) els informes pertinents per a definir la singularitat de la marjaleria de Nules per tal de poder dur a terme l’estudi ambiental, primer pas per a que el Pla Especial tinga viabilitat.

Davant açò, el regidor d’urbanisme, Adrián Sorribes, comenta que “hem traslladat als membres del Consell de la Marjaleria les gestions realitzades amb representants de les conselleries de Medi Ambient i d’Habitatge en la reunió que varem tindre a principis del mes de novembre, en la que proposarem la inclusió en els pressuposts de l’any 2017 l’elaboració del Pla Especial de la Marjal Nules-Borriana. Una proposta a la que les conselleries que tenen competències en la marjaleria van estar receptives”.

En la reunió s’ha instat als propietaris afectats a recorrir les multes a la Conselleria per a que esta puga estudiar-les cas per cas “les sancions que es fiquen no tenen un principi de proporcionalitat i hi ha casos que hi són abusives donat que no és just que un propietari que tinga 40 metres quadrats pague el mateix que un altre que tinga 300”, matisa Sorribes.

Per tant, els propietaris són conscients que la via legal està esgotada i busquen el diàleg polític per a que la repercussió econòmica siga el més baixa possible per a les famílies afectades.
També s’han tractat altres assumptes com la legalització de les vivendes a las que ha prescrit el delicte o que en la redacció del Pla Especial se plantege el procediment dels desenrunaments d’aquelles vivendes que no van a ser legalitzades.

El Consell de la Marjaleria està format per representants de l’Agrupació de Propietaris de la Marjaleria, representants municipals de totes les agrupacions polítiques que formen la Corporació Municipal i tècnics municipals.