El Consell considera que el Corredor Mediterrani deu incloures com prioritari en un pacte nacional d’infraestructures

96

Estem disposats a treballar per aconseguir un pacte amb el Ministeri de Foment sempre que tingui com a element principal de les prioritats de la nostra autonomia el Corredor Mediterrani “, així s’ha manifestat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador , després de l’acte d’obertura de la segona reunió del Fòrum Valencià paper Corredor Mediterrani, organitzat per la conselleria per posar en comú tots els avenços i treballs realitzats per la societat valenciana en l’impuls d’aquesta infraestructura.

En aquest sentit, la consellera, que ha comparegut al costat del secretari autonòmic Josep Vicent Boira, ha recordat que “fa uns dies el nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar la seva intenció d’abordar un acord nacional sobre infraestructures a Espanya amb el màxim consens possible “. Referent a això, ha declarat que des de la Comunitat Valenciana “recollim el guant del ministre per traslladar-li que ens asseurem en aquesta taula de diàleg posant per sobre de tot un missatge molt clar: volem que el Corredor Mediterrani s’inclogui com un element principal dins de les infraestructures d’Espanya perquè per a nosaltres el Corredor és irrenunciable “.

“Volem que tingui un tractament especial en el pacte”, ha assegurat Salvador abans de recordar que el Fòrum Valencià paper Corredor Mediterrani és una mostra “del clam de la societat valenciana, dels empresaris i de les institucions, que anem tots de la mà i amb una sola veu per reclamar el Corredor Mediterrani i reivindicar aquesta infraestructura de vital importància per a la nostra economia “.

De fet, ha recordat que el Corredor Mediterrani, a més de la seva importància econòmica té també gran importància a nivell social, ja que, s’han estimat uns 100.000 llocs de treball en l’àmbit logístic i productiu.

Un estudi desajustat a la realitat
El Govern valencià considera que l’estudi del Corredor elaborat el 2011 “no està ajustat a la realitat”. Per això, ha reclamat una actualització d’aquest estudi i la revaluació de les xifres que s’utilitzen per argumentar la impossibilitat de dur a terme el projecte. “Unes xifres, les de 50.000 milions de cost que s’han utilitzat i s’utilitzen per justificar la solució de tercera amb el pegat de la implantació del tercer fil”, ha afegit la consellera.

Referent a això, Salvador ha explicat que aquestes xifres “ja no ens serveixen de referència i és necessària una actualització que volem que el pacte per les infraestructures contempli”. A més, ha afegit, volem tenir clar les actuacions que realitzarà el Ministeri a curt i mig termini, el calendari de les mateixes, una nova avaluació del cost real del Corredor Mediterrani, el nomenament d’un coordinador, així com la participació activa i en consens amb les diferents autonomies “.

El Corredor no costa 50.000 milions