El consell advoca per combinar innovació tecnològica i sostenibilitat en l’eficiència del transport ferroviari

509

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat en l’acte d’obertura de la 6a Convenció Ferroviària Internacional que se celebra a València “la necessitat de combinar innovació tecnològica i sostenibilitat per millorar l’eficiència del transport ferroviari “.

Salvador ha explicat que “la societat està especialment sensibilitzada davant els problemes mediambientals i les seves conseqüències. És per això que el transport de mercaderies, així com la circulació de viatgers en els nostres trens i tramvies, a part d’altres avantatges comparatius, han de ser percebuts com a aliats naturals en la conservació del nostre entorn “.

En la seva intervenció, la consellera ha destacat la importància que té apostar pel desenvolupament de noves infraestructures ferroviàries, que en el cas de la Comunitat Valenciana tenen al Corredor Mediterrani seu màxim referent estratègic. Salvador ha demanat al govern espanyol que “aposti per aquesta infraestructura prioritària que compta amb el suport ferm dels nostres representants empresarials i d’altres instàncies associatives i acadèmiques”.

A més, la consellera ha recordat que “l’agenda de la Generalitat planteja propostes que suposen, almenys, el 11% de la inversió total del Ministeri de Foment en el conjunt d’Espanya. Entre altres raons, perquè la Comunitat Valenciana genera el 10% del PIB i representa un 10,5% de la població espanyola. No es tracta de propostes abstractes. Ens referim a infraestructures ferroviàries, tant de rodalies com d’alta velocitat, o transport de mercaderies. Però també a carreteres incloses en la xarxa d’interès general de l’Estat, així com en ports i aeroports “.

Finalment, la consellera ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana té una llarga història lligada al ferrocarril i aquest mateix any celebrem que els nostres Ferrocarrils de la Generalitat compleixen 30 anys. Gestionem una xarxa de 267 quilòmetres i l’any passat vam desplaçar a 73 milions de viatgers , i aspirem a que molts més trobin en el nostre transport públic solucions als seus problemes de mobilitat i intermodalitat “.

La Convenció Ferroviària Internacional, de caràcter biennal, està organitzada per l’Associació Ferroviària Espanyola (MAFEX), i compta amb la participació d’operadors i empreses ferroviàries de més de 25 països. Les jornades es desenvolupen a València fins al pròxim 23 de juny. En l’acte d’obertura han participat també el secretari d’estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez Pomar, i el president de MAFEX, Víctor Ruiz.