El col·legi Enric Soler i Godes de Castelló estrenarà el pròxim curs un pati molt més gran que l’actual

27

El col·legi Enric Soler i Godes s’estrenarà el pròxim curs un pati molt més gran que l’actual i inspirat en els postulats pedagògics que pretenen dotar aquests espais d’un component educatiu basat en els valors de l’ecologia. El centre ampliarà la superfície de la seva zona d’esbarjo a 4.000 metres quadrats que pertanyien a una zona dotacional adjacent. La superfície compartirà àrees asfaltades per al desenvolupament de les classes d’Educació Física amb àmplies zones enjardinades en què es plantaran més de mig centenar d’arbres i nombroses plantes aromàtiques. A més, hi haurà sorrals amb cinc tipus diferents de terra perquè els nens i nenes d’Educació Infantil puguin jugar i manipular-les. Els desnivells en la superfície i les fonts repartides pel pati el dotaran, a més, d’una aparença més propera a un parc que a un pati tradicional.

El procés de reforma del centre ha comptat amb la participació de tota la comunitat educativa, des de la direcció del col·legi fins als professors passant per l’associació de mares i pares d’alumnes (AMPA). Tots ells han traslladat als tècnics i a l’empresa adjudicatària de l’obra la seva idees, preferències i necessitats. “Vam posar en contacte els dues parts i van plasmar les conclusions en un document que és en el que s’ha estat treballant”, explica Enric Porcar, regidor d’Educació, qui es declara molt satisfet per la reforma, “que és la de major quantia i entitat en un col·legi en els dos anys de l’actual equip de govern municipal “.

Als treballs en el Soler i Godes, pressupostats en 240.000 euros, els seguiran l’adequació dels patis del Jaume I, Censal, Isabel Ferrer i Lluís Revest, actuacions recollides en els pressupostos participatius de 2017, a més de les reformes del Manel Garcia Grau que estan a punt de concloure.

El regidor d’Educació destaca l’impacte positiu que tindrà la reforma del col·legi Soler i Godes al barri en el qual se situa, al costat de la plaça Donoso Cortés, “una zona que, tot i trobar-se bastant a prop del centre de la ciutat, propera al Parc Ribalta, ha estat tradicionalment bastant deixada “. “Aquest nou pati contribuirà a revitalitzar el barri”, confia Porcar.