El Club Nàutic d’Orpesa celebrarà el proper cap de setmana del 22 i 23 de juliol la Regata de Sant Jaume

452
El Club Nàutic d’Orpesa celebrarà el proper cap de setmana, dies 22 i 23 de juliol, la seva regata més important de Creuers, la Regata de Sant Jaume, amb la qual culmina també el Trofeu Vila d’Orpesa. Després de la commemoració de la festa de la Mare de Déu del Carme, Orpesa ultima preparatius per a la seva regata estrella de creuers, es tracta de la Regata de Sant Jaume, una prova adreçada a vaixells de Creuer amb certificat RI.

La Regata de Sant Jaume tanca la temporada de regates 2016-2017, que es va iniciar la tardor passada. És una regata en què estan convocats tots els vaixells de l’àrea geogràfica de la província de Castelló, València i sud de Tarragona.

La Regata de Sant Jaume consta de dues proves. La primera se celebrarà el dissabte 22 de juliol. Aquesta prova culminarà les classificacions del trofeu Vila d’Orpesa, que premiarà els millors resultats obtinguts durant la temporada de creuers. Els seus premis es lliuraran el dissabte a la nit en un sopar de regatistes.

Diumenge, 23 de juliol, segona regata del Trofeu de Sant Jaume

Per la seva situació, els participants poden sortir al camp de regates en tot just uns minuts, i les proves estan dissenyades també per omplir la costa d’Orpesa de les veles dels creuers, com a promoció nàutica del municipi d’Orpesa, únic port esportiu amb Bandera Blava de la província de Castelló.

La XVII Regata Sant Jaume, és ja una prova tradicional de la costa de la província de Castelló. se celebrarà en aigües de Orpesa i està organitzada pel Club Nàutic d’Orpesa, amb l’autorització de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, amb el patrocini de l’Ajuntament d’Orpesa, de les empreses Vidres i el Catamarà clavell i, i la col·laboració de Repsol i la botiga nàutica Accastillage Diffusion.

La Regata de Sant Jaume incorpora també l’oportunitat que tots els amants del estimar i aficionats a la vela puguin ser partícips de la prova i seguir la regata des del mar.

Això s’aconsegueix gràcies a la col·laboració del catamarà Clavel I, que, com ja s’ha convertit en tradició, obrirà les seves portes, de forma lliure i gratuïta a tots els que vulguin veure la regata des del mar.
La Regata de Sant Jaume tanca la temporada de regates 2016-2017.

La Regata de Sant Jaume tanca la temporada de regates 2016-2017.

El Clavel I es sumarà com a espectador a la regata de Sant Jaume el diumenge, 23 de juliol. Deixarà anar amarres després de la reunió i patrons, i permetrà que els visitants puguin seguir la sortida i el recorregut de la prova, amb explicacions sobre el desenvolupament de la regata.

Programa d’Activitats

El programa d’Activitats començarà el divendres, 21 de juliol, amb l’obertura de l’Oficina de Regata, registre i participants i lliurament de la documentació de la prova entre les 17:00 i les 20:00 hores.

El Dissabte, 22 de juliol, l’Oficina de Regata obrirà les portes a les 09:00 hores. A les 10:00 hores, recepció de participants. Reunió de Patrons està convocada a les 10:45 hores. I a les 11:55 hores, inici del procediment de sortida de la prova, als voltants de la bocana del Port de Orpesa.

Completada la prova, a les 21:15 hores, sopar de regatistes en les instal·lacions de la piscina del CN ​​Orpesa. Al llarg d’aquest sopar, es realitzarà el lliurament de premis del Trofeu Vila de Orpesa.

Diumenge, 23 de juliol, a les 10:45 hores es realitzarà la Reunió de Patrons. La sortida de la segona prova de la Regata de Sant Jaume començarà el seu procediment a les 11:55 hores.

De forma paral·lela, sobre les 11:30 hores, embarcament de seguidors de la regata en el Clavell I, costat de l’edifici de Capitania, per veure la regata des del mar.

Conclosa la competició, a les 14:30 hores, dinar i lliurament de trofeus de la Regata de Sant Jaume a la carpa situada a l’esplanada del Port Esportiu d’Orpesa.