El cicle “De igual a igual” del Gil Albert analitza la qüestió de gènere en l’àmbit de l’educació amb Lucía Cerón i Manuel Palomar

484

La directora de l’Institut de la Dona i per la Igualtat d’Oportunitats, Lucía Cerón, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, participen demà en l’última sessió del cicle ‘De igual a igual’ organitzat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Durant l’acte, que tindrà lloc a la Casa Bardín a partir de les 19:30 hores, tots dos professionals entaularan una conversa que donarà pas a un col·loqui posterior en què participarà el públic.

Aquesta iniciativa s’ha proposat analitzar i reflexionar sobre la qüestió de gènere en diferents àmbits de la societat a través de quatre sessions. D’aquesta manera, el Gil-Albert trasllada el seu compromís amb la “cultura de valors” a un dels assumptes més actuals de la societat occidental, la igualtat de gènere, un tema que requereix constant reflexió i ha donat peu a aquest nou cicle de converses en què home i dona, units per una mateixa disciplina, parlaran de la seva experiència personal.

Cerón, llicenciada en Dret i pertanyent al cos de lletrats de l’Administració de Justícia, ha exercit la seva activitat professional en diferents jutjats de l’Audiència Provincial d’Alacant. Va ser directora territorial de Justícia i Benestar Social de la Generalitat Valenciana i professora de l’Escola de Pràctica Jurídica d’Elx. El 2012 va ser nomenada secretària autonòmica de Família i Solidaritat de la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana i des del passat mes de gener ocupa el càrrec de directora de l’Institut de la Dona i per la Igualtat d’Oportunitats.

Per la seva banda, Palomar, com a professor de la UA, manté una línia d’investigació centrada en les tecnologies del llenguatge humà. És doctor en Informàtica i va exercir el càrrec de president de la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la R + D + I i de la Societat Espanyola per al Processament del Llenguatge Natural. catedràtic d’universitat de l’àrea de Llenguatges i Sistemes Informàtics i vocal de la Junta de la Confederació de Societats Científiques d’Espanya, actualment és rector de la Universitat d’Alacant i president de la Conferència de Rectors de les Universitats públiques valencianes.