El Centre del Carme de València acullirà demà diumenge l’espectacle de dansa contemporània “Creepy Crawly”

521
El Centre del Carme de València acull aquest diumenge l’espectacle de dansa contemporània ‘Creepy Crawly’, en el marc del festival internacional d’arts escèniques Tercera Setmana, amb accés gratuït.

El Festival Tercera Setmana compta amb el suport de la conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport a través de l’Institut Valencià de Cultura, al qual s’ha sumat el Consorci de Museus.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont ha assenyalat que “amb el Festival Tercera Setmana l’escena contemporània entra de ple en el Centre del Carme com a centre dedicat a la cultura del nostre temps on tenen cabuda totes les manifestacions de la cultura contemporània , la que està succeint ara mateix “.

El Centre del Carme va acollir la passada setmana dos espectacles dins d’aquest festival i aquest diumenge l’estrena de Creepy Crawly que compta també amb el suport de AVETID.

Pérez Pont ha indicat que “en aquest espectacle la nostra col·laboració ha anat una mica més enllà d’una cessió de l’espai, no només donem suport a la celebració del festival sinó que hem volgut garantir l’accés a la cultura de totes les persones oferint aquest espectacle de forma gratuïta “.

Creepy Crawly es podrà veure a la Sala Goerlich aquest diumenge, 18 de juny, a partir de les 13 hores.

“El terrible està contingut en el bell. Els estàndards inabastables, les modes, la pressió per ser perfecte o les actituds autodestructives són una cosa comuna en el nostre segle. No es pot evitar el bombardeig de tendències nocives que ens arriben a través de la televisió, la publicitat o les xarxes socials. la mentida més comuna és aquella amb la qual ens enganyem a nosaltres mateixos. ” Així es presenta Creepy Crawly que atorga pell i moviment a les contradiccions entre el aparentar i l’ésser. L’obra reflexiona sobre el viatge cap a l’acceptació d’un mateix.

Dirigida i coreografiada per Jon López, ballarí que avança a pas ferm, i forma també part (com a freelance) de la companyia La Veronal (del Premi Nacional de Dansa 2013 Marcos Morau) i de la valenciana Taiat Dansa.

led Silhouette

Led Silhouette és un col·lectiu liderat pels ballarins Jon López i Cristina Reolid. Van debutar com coautors amb la suggestiva Moira. L’obra és una visió molt particular sobre el destí ja escrit, a través de la biografia d’una icona de la tragèdia, Marilyn Monroe. Interpretada pel duo en una simbiosi coreogràfica, retrata els diferents estats d’ànim d’un ésser marcat. En l’actualitat, la companyia ha ampliat el seu equip amb la incorporació de joves artistes (Teresa Royo, Martxel Rodríguez, Eduardo Ramírez, Alba Pérez i Diana Huertas), formats en diferents disciplines de dansa i amb una passió comuna per l’art contemporani.