El Centre del Carme Cultura Contemporània ha acollit la jornada ‘Edusiona’t amb les arts’

480

El Centre del Carme Cultura Contemporània ha acollit la jornada ‘Edusiona’t amb les arts’, en la qual participen més de 200 membres de la comunitat educativa. La jornada, organitzada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Educativa i l’Institut Valencià de Cultura, té com a finalitat fer de l’art un instrument d’aprenentatge.

La jornada s’ha iniciat amb la taula redona ‘Les arts en l’educació a diàleg’, que ha moderat el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, i en la qual han participat l’intendent i director artístic del Palau de les Arts, Davide Livermore; la il·lustradora i expresidenta de l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (AVIP) Cristina Durán; el dramaturg i fundador de la companyia Comediants, Joan Font, i la professora del Conservatori de València Amparo Urieta.

Jaume Fullana ha declarat que “aquesta jornada té diversos objectius educatius i pedagògics, però sobretot, ens hem trobat ací perquè pensem que l’art és una part fonamental de l’educació del nostre alumnat, i així ho ha de ser. L’art és una eina de comunicació, ja que ens ajuda a adquirir nous coneixements; l’art és experimentació, que ens fa sentir, i sobretot, l’art és un instrument per aconseguir xiquets i xiquetes creatius, imaginatius, i lliures”.

A continuació, ha tingut lloc la presentació de ‘La Motxilla Cultural’, un programa que inclou tant programació cultural en els centres educatius com l’assistència d’alumnat a esdeveniments i espais culturals valencians. Des de les 12.00 i fins a les 14.00 hores s’han realitzat els tallers dedicats a les arts plàstiques, música, literatura, dansa i art dramàtic. En concret, el taller de Música aborda ‘La música tradicional a les aules del segle XXI’, a càrrec de Manolo Miralles. El taller d’Arts Plàstiques l’imparteix Milimbo i porta per títol ‘Sense Trampa i amb Cartró’. El taller de Dansa ‘Pintant la Dansa’, va a càrrec de Miguel Tornero i Fenar Fuentetaja.

‘El cos emotiu: teatre, educació i emocions’ és el títol del taller d’Art Dramàtic i l’imparteixen Anna Gascó i Xaro Altable. El taller d’Audiovisuals tracta de ‘De comptar històries amb històries ja contades: Metratge trobat’, per Mónica Ibáñez i Anna Grau. I finalment, al taller de Literatura es donen a conéixer les ‘Rutes Literàries amb QR’, a càrrec d’Entre Tants (Xarxa Cooperativa d’Experiències TIC per a l’Ensenyament en Valencià).

La sessió vespertina s’iniciarà amb la presentació de les ‘Arts Volant’, i a continuació, es realitzarà la projecció d’un vídeo de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE). Posteriorment, tindrà lloc el ‘Petxa-kutxes’, en el qual es donen a conéixer experiències actives de centres educatius.

L’actuació del Cor de la Generalitat clausura aquesta jornada i l’oferta es completa amb una ‘Fireta’ amb 19 llocs instal·lats al claustre renaixentista del Centre del Carme.