El CD Castelló es suma a la iniciativa “Solidaritza la teva energia” de Aspropace

467

El CD Castelló s’ha sumat a la iniciativa “Solidaritza teva energia”, un projecte a benefici de la Fundació Aspropace (Associació Provincial de Persones amb Paràlisi Cerebral). Aquest matí, Susana Fabregat, impulsora d’aquesta iniciativa, ha visitat l’Estadi Castalia on els jugadors del primer equip, després de l’últim entrenament en vigílies del partit contra el SC Requena, han volgut recolzar aquest projecte solidari.

Es tracta d’unes polseres elàstiques que porten serigrafiades paraules amb valors positius: felicitat, superació, energia, positivisme, força, alegria, optimisme, valor, llibertat … Mitjançant les polseres es vol transmetre valors perquè a través d’ells i amb la nostra actitud, puguem contagiar alegria als altres. El món de l’esport i els valors que representen els futbolistes del CD Castelló com a exemple de força i energia són idonis per promocionar aquestes polseres.

Gràcies al projecte, que es va iniciar el juliol de 2013, s’ha aconseguit reobrir la piscina del centre, que estava aturada per falta de subvencions. A més de mantenir la piscina oberta i seguir captant recursos per a la Fundació Aspropace, l’altre repte de “Solidaritza teva energia” és promoure la socialització de les persones amb paràlisi cerebral, ja que tots tenim les nostres barreres i tots som iguals. Des que va arrencar el projecte, gràcies a les polseres s’ha format una cadena de solidaritat infinita, en la qual han participat importants esportistes, artistes, professionals destacats i, sobretot, milers i milers de ciutadans anònims que han unit la seva energia a favor de la solidaritat.

La Fundació Aspropace (http://www.fundacionaspropace.org/) porta en marxa des de 1979 i és una associació sense ànim de lucre, que ha aconseguit una estructura que ha permès a les persones afectades de paràlisi cerebral i les seves famílies, aconseguir una millor qualitat de vida. Està format per un Centre d’Atenció Primerenca, un Centre Escolar i un Centre de Dia i Residència on els usuaris reben tractaments especialitzats de fisioteràpia, comunicació, i logopèdia, entre d’altres. A més del servei d’hidroteràpia a la piscina adaptada. Atenen més de 100 persones i compten amb un equip de 60 professionals