El Castell de Peñiscola tanca una setmana santa de record

518
El Castell de Peníscola ha acomiadat la Setmana Santa amb xifres de rècord que el consoliden com “el millor aparador cultural que té la nostra província tant a Espanya com a nivell internacional”. Així ho ha remarcat el vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, després de donar a conèixer que durant l’últim període de vacances la fortalesa de la ciutat papal ha assolit registres històrics tant en matèria d’assistents com recaptació.

Així, entre dijous passat i ahir, aquesta icona cultural i històric de la província ha registrat “un ritme de vendes d’entrades sense precedents per Setmana Santa d’anys anteriors” fins a arribar als 11.322 bitllets venuts. “Un volum de vendes que demostren que el Castell de Peníscola és, cada vegada més, aquest gran espai d’oportunitats que té Castelló a l’hora d’atraure grans masses de turistes a la nostra província”, ha subratllat Martínez.

No en va, els més de 11.000 accessos comptabilitzats durant Setmana Santa han suposat un benefici també rècord de 42.410 euros en concepte d’entrades que “demostren que l’aposta que està realitzant la Diputació per valoritzar, promocionar i treure el major esplendor possible de la fortalesa té un retorn innegable sobre el turisme i l’economia castellonenca “.

Mig milió d’euros per superar els 300.000 turistes

El vicepresident de Turisme ha remarcat que aquestes xifres “ens animen a seguir treballant amb l’objectiu de superar aquest any els 300.000 visitants a la fortalesa després que el 2016 es venguessin 299.963 bitllets en què ja va ser un any rècord”.

Per això, en els últims mesos el Govern Provincial ha destinat prop de mig milió d’euros a la millora i renovació de la museografia i l’adequació del far com a centre de visitants. Amb això, s’ha renovat l’espai expositiu a la planta baixa dedicada als templers, que comprenen les cavallerisses i el cos de guàrdia i les de la part de la planta superior, on es troben els espais que va ocupar el Papa Lluna per la seva residència , estada principal menjador, biblioteca i estudi.

En la mateixa línia, s’han instal·lat els audiovisuals en què es narren els esdeveniments succeïts en la fortalesa de Peníscola com és el cas de les taules explicatives en les quals es desglossa a través de línies temporals el desenvolupament dels templers com a ordre religiosa.

“L’objectiu -ha sumat Martínez-, no és altre que el de consolidar el castell en el qual va habitar el papa Luna com aquest gran referent turístic i cultural que té la nostra província per obrir-se al món, captar milers de turistes i continuar atraient oportunitats econòmiques i laborals per als nostres pobles “.