El cartell taurí de Santa Quitèria 2017 d’Almassora inicia avui la seua marxa

497

El cartell taurí de Santa Quitèria 2017 inicia avui la seua marxa amb l’ampliació del recinte de l’entrada fins al carrer Sant Marc. Aquests primers metres camí de la Vila seran els que recórreguen els bous de corro de Germán Vidal en el popular tancament fins al casc antic, així com les vaques de la mateixa ramaderia en la primera entrada de la setmana gran.

El tancament estrenarà així el vial Sant Marc, incorporat a l’itinerari habitual a petició de la Comissió del Bou i els aficionats com una picada d’ullet al passat, quan formava part del recinte. La manada partirà de l’inici del carrer, pujarà pel carrer Sant Quitèria, travessarà Trinidad i recorrerà la Vila. Idèntic trajecte realitzaran les vaques de Germán Vidal en la primera entrada de la setmana.

El torn per als cerrils arribarà a les 18 hores, amb la triple exhibició anunciada per a la jornada inaugural. La reina de les festes, Paula Cubertorer, i les seues dames Alba Caravaca, Irene Delgado, Mónica Moral i Andrea Sánchez es vestiran de camperes per primera vegada per a gaudir de les exhibicions. La fira arrancarà a la plaça de la Picaora, on s’instal·larà el calaix per a l’eixida de l’exemplar de Cayetano Muñoz patrocinat per El Rollet, La Fuga, La Travessa, L’Emboscà, L’Artiste, La Katrava, La Tregua, Juventud Taurina, La Divisa i La Xascà.

En segon lloc tindrà lloc l’exhibició de “Rebequito”, el morlaco d’ Albarreal patrocinat per Aficionades Taurines d’Almassora, que eixirà dels corrals de la plaça Major. Les sòcies han preparat també una festa rumbera amb el grup Kuerda Pa Rato per a les 19.30 hores. El carrer Sant Roc es convertirà en epicentre de les celebracions en finalitzar els festejos taurins. El fermall al cartell de la jornada ho posarà “Laca”, el bou de Sancho Dávila del grup format pel Corb, Tots Tancats, L’Embolic i La Tabarra, amb eixida des de la plaça Major.

La primera jornada d’actes després del Esclat de Festa també cedirà a un altre tipus d’actes, com l’esdeveniment motero de Harley Davidson a les 17.00 hores. Una eixida turística pel municipi i l’exposició de motos en el casal del vi traslladarà el rugir dels vehicles fins a Almassora. Els més xicotets també tindran el seu espai en l’espectacle “El Circ” programat per a la vesprada en la plaça d’Espanya. No obstant açò, un dels majors atractius de la jornada és el concert de Huecco en la plaça Pere Cornell, previst per a les 23.00 hores.

Diumenge 21 de maig

La jornada de demà estarà marcada per l’entrada de mansos i cavalls a la Vila d’Almassora en horari vespertí i el solemne trasllat de Santa Quitèria des de l’església del Santíssim Crist a la Nativitat, acompanyat d’ofrena floral, a les 20.00 hores.