El basket de Castelló es suma a la campanya “El triple de recicleje” de Ecovidrio

137

La campanya “El triple de reciclatge”, posada en marxa per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, ha estat presentada aquest matí a el pavelló Ciutat de Castelló.
Aquesta iniciativa, que té com a finalitat conscienciar i fomentar el reciclatge dels envasos de vidre, com a mesura fonamental per preservar el medi ambient i contribuir al desenvolupament sostenible, compta amb el suport dels 3 equips de bàsquet més importants de la Comunitat Valenciana: València Basket, Lucentum Bàsquet Alacant i TAU Castelló.
Valors tan presents en l’esport com l’esforç, la responsabilitat, la cooperació, la solidaritat i, sobretot, el treball en equip, són els que es volen inculcar entre els aficionats al bàsquet, i entre la ciutadania valenciana en general, a través d’aquest important projecte que estarà en marxa al llarg de tota la temporada.
Totes les accions que es duguin a terme durant la campanya s’aglutinaran sota el hashtag #ecotriple, amb el partit del reciclatge de vidre com a acte central, una trobada que tindrà lloc a meitat de temporada.
La presentació d’aquest matí ha comptat amb la presència del president del Club Amics del Bàsquet Castelló, Luis García i el responsable de màrqueting de Ecovidrio, José Luis Magre.
Luis García ha manifestat: “Per al TAU Castelló i Club Amics del Bàsquet és una satisfacció poder comptar amb l’ajuda d’Ecovidrio. Per a nosaltres és tenir el suport d’una gran empresa, una gran empresa que la seva activitat principal és buscar per mitjà del reciclatge la sostenibilitat de la nostra ciutat, de la nostra comunitat, del nostre país i en general el nostre entorn. i que els nostres jugadors puguin motivar la joventut i als nostres socis en general a reciclar vidre és un bé per a tots. a més contribuir a tenir hàbits positius en la conservació del medi ambient, per a nosaltres és una satisfacció. Hem de contribuir a fer una societat sostenible i ajudar a això ens alegra. d’altra banda el que ens suposa també econòmicament l’ajuda d’Ecovidrio és una gran ajuda que suma al nostre esforç per aconseguir més recursos al costat dels altres col·laboradors i patrocinadors el que ens dóna una major estabilitat del nostre projecte “.
José Luis Magre, responsable de màrqueting de Ecovidrio ha declarat: “Aquest tipus de campanyes posa de manifest l’aposta de l’entitat per unir valors com la implicació i el treball en equip, associats a l’esport, al reciclatge de vidre ja que en aquest procés es fa indispensable la col·laboració dels ciutadans “.

Dades de reciclatge de vidre a la província de Castelló
Aquesta campanya també servirà per seguir elevant els quilograms de residus d’envasos de vidre dipositats en els contenidors de la província de Castelló.

Segons les últimes dades disponibles, els castellonencs van reciclar més de 7.000 tones d’envasos de vidre durant l’any 2015, el que suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 12 quilograms d’aquest material.

Respecte a la taxa de contenerització, Castelló se situa amb una mitjana de 205 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 2.847 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats per tota la Comunitat.

Beneficis per al medi ambient
Ecovidrio garanteix que el 100% del vidre que es recupera en els contenidors és reciclat per fabricar nous envasos de vidre i aconseguir múltiples beneficis per al medi ambient i la societat.

Gràcies al vidre dipositat en els contenidors, els valencians van aconseguir evitar l’emissió de més de 53.000 tones de CO2, l’extracció de gairebé 96.000 tones de matèries primeres i l’estalvi de més de 215.000 MWh d’energia.

sobre Ecovidrio
Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, des de 1998. La companyia s’encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge, mitjançant la recollida selectiva, el transport, el tractament de envasos de vidre i la seva posterior comercialització.

Ecovidrio proporciona un servei públic i universal per al ciutadà i posa a disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com econòmica.

En l’actualitat, un total de 2.558 companyies estan adherides a Ecovidrio. Els sectors integrats en l’associació representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre.