El Amics Castelló visita el Lucentum per disputar una de les seves més dures i decisives batalles

962

Des de fa unes setmanes, cada partit pel Amics del Bàsquet Castelló és una final; i la que li espera aquest diumenge a partir de les 12.30 hores al Centre de Tecnificació d’Alacant contra el Lucentum sembla com una de les més dures i importants de tota la temporada.

Fent un simple cop d’ull a la classificació es pot entendre el perquè d’aquesta transcendència. Els de la capital de La Plana són segons amb només una victòria menys que el líder Càceres, mentre que els alacantins són tercers, el que dóna bona mostra del potencial d’aquest conjunt. Els deixebles de Toni Ten necessiten guanyar per no cedir més distància amb els extremenys, ja que la primera plaça de la classificació al final de la temporada regular dóna l’ascens directe a LEB Or, sense haver de passar per unes dures eliminatòries de play-off .

“Per a aquest partit hem de preocupar de nosaltres mateixos, recuperar les millors sensacions possibles i si ha de passar el que esperem … doncs millor, però el realment important som nosaltres”, indica l’entrenador Toni Ten, que fa al·lusió a una possible derrota del Càceres d’aquí al final de la temporada que tornaria el liderat als seus deixebles en cas de guanyar els seus partits.

“Vam ser capaços de guanyar al Lucentum en la primera volta i vam fer un dels nostres millors partits de la temporada. Hem repetir el d’aquella trobada o com en la segona part del nostre partit, en la qual tots aportàvem i fèiem les coses bé “, afegeix el tècnic, que considera clau per a aquest xoc” controlar el rebot per així poder desenvolupar el nostre millor joc. La nostra actuació ha de ser molt completa, perquè ens mesurem a una de les millors plantilles de la competició, de fet van ser líders a l’inici de la lliga. Ara no estan en el seu millor moment ja que porten quatre derrotes seguides, cosa difícil que passés, així que el fet que fem possible que sumin la cinquena ho fa encara més complicat “.

Un exemple de la gran qualitat que atresora el Lucentum és el seu escorta Javier Marín, que el màxim anotador (12 punts de mitjana), el que més minuts juga ia més té un sensacional mitjana de valoració de 14,7. Un altre home a qui cal tenir molt en compte és l’ala-pivot Alejandro Navajas (un altre gran referent en tasques ofensives), destacant també l’aler Joan Pardina, el qual sorprèn pel fet de ser el màxim rebotejador amb una mitjana de 5 captures per partit. A més, el pivot camerunès Johan Bitja dota també d’una gran solidesa al joc interior alacantí. Per sort, el Amics del Bàsquet té a tots els seus efectius en condicions de disputar aquest xoc que sembla decisiu en les seves aspiracions d’aconseguir l’ascens directe.