El Amics Castelló, a punt per a la seva històrica final de la Copa Adecco Plata davant CEBA Guadalajara

484
Tot està a punt per a la gran festa. Serà un dia irrepetible per a l’esport de la província; i més encara per al món del bàsquet amb la celebració de la Copa Adecco Plata que enfronta el Amics del Bàsquet Castelló contra el CEBA Guadalajara a partir de les 19.30 al Ciutat.

L’expectació que està aixecant aquesta trobada està pels núvols, ja que a la capital de la Plana no estem acostumats a aquest tipus de xocs: partits amb un títol en joc, a cara o creu, dos grans contendents, amb milers d’espectadors a les grades i més a la nostra ciutat.

D’una banda hi haurà el combinat amfitrió, la trajectòria en la present campanya mereix tots els elogis possibles; i per l’altre el conjunt manxec, els quals tenen el privilegi de jugar aquest envit com a recompensa a finalitzar la primera volta de la lliga en les dues primeres posicions.

El Amics Castelló és actualment el líder de la classificació de la temporada regular amb un balanç de 15 partits guanyats per 3 perduts; mentre que els alcarreños són quarts amb un registre 13-5. En els enfrontaments directes aquesta campanya hi ha hagut un triomf per a cada un: a la capital de La Plana van guanyar els locals per 81-70, mentre que en Guadalara acabar amb un resultat de 72-71. Però a un partit les coses canvien molt; i d’això és conscient l’entrenador Toni Ten. Hem de gaudir aquest partit i hem afrontar com un més, ni per excés ni per defecte. És a dir, no ens hem de pensar que això serà fàcil ni tampoc la pressió ens ha tenallar , indica el tècnic. “És la meva primera final a aquest nivell i estic aprenent moltes coses noves aquests dies. Estic fent un esforç per enfocar aquest partit de la millor manera possible, donant la millor versió de mi mateix i així poder transmetre-la als jugadors. Ara no he de deixar de ser Toni Ten, no pretendre ser una cosa que no represento , explica amb una aclaparadora sinceritat el tècnic.

En l’apartat merament tècnic, el màxim responsable del conjunt castellonenc coneix de sobres el rival. És un equip que sap competir molt , és duríssim en defensa i sap portar al seu terreny, a un partit travat i amb baixa anotació. Aquesta serà la nostra principal lluita, poder posar en pràctica la nostra velocitat i defensa agressiva perquè no es trobin còmodes “, afegeix l’entrenador.

El CEBA Guadalajara disposa d’un gran planter, dirigit per Javi Juárez, un tècnic capaç de transmetre el seu esperit combatiu als seus deixebles. Entre els jugadors més destacats es troba l’ala pivot nigerià Danny Akintude Agbelese, que una mitjana de gairebé 9 rebots per partit i 11,17 punts, sent el que té una major valoració. El màxim anotador és l’escorta Eduardo Durán (15,25 per xoc) i també destaquen pel seu poder ofensiu l’aler Maxi Solé (11,76 punts per partit) i el base Álvaro Frutos, un home capaç de sumar punts a la vegada que dirigeix amb solvència als seus companys.

Així doncs, aquest xoc té tots els al·licients. Per sort per al Amics, per fi podrà comptar amb el base Joan Faner, que s’ha perdut els partits recents per lesió. La resta d’efectius es troben en plenes condicions per a un cita a la qual no li faltarà de res fins i tot en les hores prèvies. De fet, a partir de les 9 del matí es celebraran diferents trobades entre equips de les categories inferiors tant del conjunt castellonenc com del manxec; i durant la trobada estan programades actuacions en les pauses i un partit d’exhibició dels més benjamins del Amics. Tot això i més perquè no falti de res a la gran festa del bàsquet.