El 60% de los participants en la llançadera d’ocupació de Castelló trobin feina

123

De les persones que han participat en el programa de la llançadora d’ocupació de Castelló, el 62% ha trobat una ocupació, segons l’informe realitzat pel personal de la llançadora, és a dir, gairebé 15 persones. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Porta, ha considerat “molt positiu” el resultat d’aquest programa que va començar a funcionar el 20 de juny desenvolupat per la Fundació Santa Maria la Real i impulsat per l’Ajuntament de Castelló, el Fons Social Europeu i la Fundació Telefónica.

La major part de les insercions laborals són per compte aliè i corresponen al sector serveis (comerç; informació i comunicacions; activitats recreatives; hostaleria; etcètera), encara que també hi ha contractacions en la indústria manufacturera. “Es tracta d’una molt bona notícia, i demostra l’èxit de la iniciativa, que més de la meitat de les 29 persones que han participat en la llançadora hagi trobat una ocupació”, ha insistit Porta.

Aquesta acció s’emmarca dins l’impuls a les polítiques d’ocupació donat pel Govern municipal amb mesures com la redacció del primer Pla Estratègic d’Ocupació de la ciutat, la posada en marxa a Castelló de la primera cooperativa d’emprenedors de la Comunitat Valenciana i la segona de l’Estat, la creació dels programes d’inserció jornals de Vila; la creació d’una àrea d’assessorament en emprenedoria, etcètera. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que “la primera preocupació dels veïns i veïnes de Castelló és l’ocupació i, per tant, també és la primera preocupació del Govern Municipal”.

El principal objectiu de la llançadora d’ocupació de Castelló ha estat el desenvolupament de l’ocupabilitat de les persones aturades. El treball realitzat “s’ha recolzat en pilars com la intel·ligència emocional, el desenvolupament de les habilitats de comunicació, visites a empreses, col·laboracions de professionals, etcètera”, ha recordat l’edil Patricia Porta. En aquest sentit, l’informe presentat pels tècnics de la llançadora i que avalua el funcionament fins al 30 de setembre reflecteix que la intel·ligència emocional, les eines d’ocupabilitat, la recerca activa d’ocupació i la marca personal són les matèries que els i les participants perceben com les més útils.

Les activitats realitzades entre el 20 de juny i el 30 de setembre, període analitzat per l’informe, ha inclòs també tallers de xarxes socials, de recerca de feina offline, visites al CEEI i taller d’experiències emprenedors tech, una trobada interlanzaderas, taller de eines de suport per a la creació i creixement d’empreses, un taller de comunicació no violentaa i tècniques per a la transformació de conflictes o l’assistència a una jornada per l’ocupació a València.