Ecovidrio ha premiat el treball desenvolupat per Oropesa en materies de sostenibilitat

123
El Pla Estiu 2016 posat en marxa per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament d’Orpesa ha aconseguit reciclar 98.195 quilograms de vidre durant els mesos de juliol i l’agost, un 17,0% més que en el mateix període de l’any anterior.

Ecovidrio ha multiplicat l’abast i dimensió del seu Pla Estiu. En aquesta edició, un total de 130 establiments hostalers d’Orpesa han col·laborat amb l’entitat, una dada important donada la influència del sector hostaler, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. A més, l’època estival és vital per al reciclatge de vidre pels alts índexs de consum que es genera d’aquest tipus d’envasos.

Els resultats obtinguts s’han aconseguit gràcies a la campanya de sensibilització i dotació de mitjans adreçada als professionals hostalers. En el marc del Pla Estiu, Ecovidrio ha lliurat 27 cubs adaptats a les necessitats dels professionals hostalers.

Així mateix, l’entitat va ampliar la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l’elevada afluència de visitants i l’augment de l’activitat en el sector hostaler. A més, amb l’objectiu de mobilitzar els ciutadans, Ecovidrio va decorar amb vinils especials contenidors de la localitat.

Un guardó que premia la sostenibilitat

Orpesa del Mar ha rebut el guardó ‘Iglú Verd’ per haver superat la xifra de reciclatge de vidre respecte a l’any anterior. El premi és un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat.

Així mateix, els establiments hostalers que van participar en la campanya de sensibilització ‘Pren nota, recicla vidre’ poden consultar si han resultat premiats en la pàgina web de la iniciativa.