Dos empreses locals de la Vall d’Uixó reformaran el teatre Carmen Tur

122
L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat el seu projecte de reforma del Teatre Municipal Carmen Tur. Dues empreses locals començaran les obres de la primera fase la setmana que ve amb un pressupost de 50.000 euros, amb l’objectiu de garantir la seguretat de l’edifici després d’haver detectat deficiències greus en la instal·lació elèctrica i al sostre.

El regidor de Cultura, David Lluch, i la regidora d’Urbanisme, Francesca Bartomeu, han explicat que periòdicament es realitzen inspeccions tècniques en els locals públics “i hem vist com per falta de manteniment hi ha deficiències severes que ja estan afectant a la sala de màquines perquè el mal estat de les finestres i del sostre provoquen filtracions d’aigua quan plou i les bigues s’han corroït “.

Així s’ha apuntalat la zona superior de l’immoble per seguretat, perquè “tot i que no era un perill imminent per al públic sí que ens prenem molt seriosament aquest tema i invertirem 50.000 euros per adequar abans de final d’any i adaptar-nos a la normativa “, ha assenyalat Bartomeu.

L’obra consistirà en la col·locació de panell sandvitx al sostre, un material lleuger i que se sosté amb ferros, i la millora de la instal·lació elèctrica amb la col·locació de llums d’emergència i la senyalització de les sortides d’evacuació, els punts d’extintors i les baranes. Aquests treballs no afectaran l’activitat cultural habitual del teatre.

Aquestes actuacions són necessàries per obtenir la llicència d’activitat de l’edifici. Lluch ha assenyalat que el Teatre Municipal Carmen Tur és “una infraestructura antiga en la qual s’ha de fer un manteniment periòdic que en els últims vuit anys no s’ha fet”.

Ara l’actual equip de govern emprendrà aquesta important intervenció “que no dóna vots perquè no es veu però que és necessària perquè estem parlant de la seguretat de les persones que omplen el teatre en cada acte”, ha afirmat el regidor.

Reforma per fases

Aquesta és la primera actuació d’un projecte de reforma que en una segona fase millorarà la imatge interior i exterior de l’edifici, mentre que a la tercera fase s’adaptarà l’espai escènic a les condicions “d’un teatre d’aquestes característiques, amb una caixa escènica i un equip d’il·luminació adequat “, ha detallat Lluch.

Per la seva banda, Bartolomé ha avançat que en el pròxim pressupost municipal s’adquirirà la part del darrere d’una de les sortides d’emergència, que no és de l’Ajuntament i “des de fa més de 15 anys es paga un lloguer per utilitzar la zona”. Ara s’ha decidit comprar-lo “per obtenir la llicència d’activitat”.

El regidor de Cultura destacat el treball conjunt entre regidories: “es treballa de manera més transversal ara que en les dues últimes legislatures, amb un equip de govern d’un sol partit, perquè actualment tenim un projecte de ciutat i tots anem en la mateixa direcció per millorar-lo “, ha finalitzat