Destacada actuació de l’Atletisme Platges de Castelló al cross d’Atapuerca

173
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S’ha obert la nova temporada de cros amb la disputa del que està considerat per puntuació de la IAFF el millor del món, el Cros d’Atapuerca de Burgos, prova que es realitza al voltant dels jaciments més importants del món per documentar l’evolució humana. Prova que ha reunit més de 5.500 atletes en el còmput de les diferents categories programades. Aquest Cross serà un dels que puntuïn per confeccionar la selecció espanyola per al Campionat d’Europa, que tindrà lloc al proper mes de desembre.

El Playas de Castelló ha tingut una destaca actuació en les dues proves absolutes, plenes dels / de les millors atletes de cross del món. En la categoria masculina, l’atleta Jaouad Tougane, tot i haver patit un procés gripal durant tota la setmana, en què s’ha hagut de medicar amb antibiòtics i sense poder entrenar, ha plantat cara a totes les grans figures, estant fins al quilòmetre 8, dels 9 que constava el recorregut, en el grup capçalera i cedint en l’últim quilòmetre per entrar en una important 9a posició. En el lloc 45 arribaria una de les noves incorporacions de l’equip, el manxec José Antonio Pérez, actual subcampió d’Espanya de 10.000. En la posició 53 i 7è promesa ho feia Ignasi Gimenez. Altres bons llocs en aquesta prova van ser el 69 de Mauri Castell i el 85 de Víctor Ruiz. En la prova absoluta femenina, sobre 8 km., Irene Sánchez-Escribano arribava a la XXI poiónición i 9a espanyola; Cristina Mirall la 44, sent la 3ª promesa espanyola i per darrere arribarien Laura Méndez al 48 i Cristina Joan la 52.

En la categoria júnior, en la prova femenina, espectacular exhibició de Lucía Rodriguez davant les seleccions d’Anglaterra i Irlanda, prenent el comandament de la prova des del primer quilòmetre dels 4 que constava aquesta carrera i quedant-se sola en els dos últims quilòmetres on ningú va poder seguir el seu gran ritme. En la 8a posició i 6a espanyola entrava Uxía Pérez i en la 9a Agueda Muñoz. Aquestes grans classificacions de les juniors del Platges ve a demostrar el gran equip que tenen aquesta temporada i es postulen com les favorites per aconseguir el títol nacional de cros en aquesta categoria. En la prova masculina, sobre una distància de 6 km., El migfondista internacional Ignacio Fontes aconseguia la 8a posició, sent el 6è espanyol, mentre que Oscar Santos era 9è, Tariku Novales el 15 i el júnior vila-realenc de primer any Faysal Hachad el 26 .

En la categoria juvenil femenina Andrea Romero pujava a la 2a posició del podi, en una prova amb una distància de 3 km, mentre que Andrea Álvarez arribava la 22 i Carolina Ahicart la 26. En la prova juvenil masculina, sobre 4 km., Aaron les Heras també aconseguia la 2a plaça, sent Pedro García al 18. Cal destacar així mateix la 6a posició de la cadet Nara Elipe.

L’actuació de bones classificacions d’atletes del Platges es va completar amb el triomf en la prova popular femenina de Marta Frechilla, on la campiona d’Espanya Promesa de 800 va demostrar un bon rendiment sobre els 5 km. que constava el recorregut.