Demà actuarà l’orquestra simfónica de Castelló, en l’auditori

526

CulturArts Castelló ha organitzat per demà divendres un concert de l’Orquestra Simfònica de Castelló en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. En aquesta ocasió, l’agrupació estarà dirigida per Manuel Godoy. El concert forma part de l’Abonament d’Hivern.

Durant el concert es podran escoltar la Simfonia nº4 en Do Menor 417 Tràgica de Franz Shcubert, i Simfonia nº4 en El meu menor Op. 98 de Johannes Brahms.

L’Orquestra Simfònica de Castelló es va fundar l’any 1998 amb el suport de la Diputació Provincial amb l’objectiu de constituir-se en una agrupació estable formada per músics professionals establerts a la Comunitat Valenciana.

La seva pretensió ha estat la de difondre especialment -encara que no exclusivament- l’anomenada música culta, tant a la seva ciutat d’origen com en qualsevol altra part de la geografia nacional i internacional.

Des del principi, la varietat de gèneres ha estat una constant en la seva programació: música simfònica, òpera, sarsuela, música de cambra, concerts amb solista, etc. abastant un ampli ventall d’obres des del Barroc fins a la música contemporània. Així mateix, ha posat especial èmfasi en estrena d’obres de compositors estretament vinculats als orígens de la OSC; política que també s’ha estès a l’elecció de directors i solistes de la terra, sense descartar, per això, a altres de reconegut prestigi, sempre en nom de la qualitat que persegueix l’agrupació.

Després dels començaments amb el directorfundador Vicent Simó, la OSC ha estat dirigida per diversos directors entre els quals citem a Gonçal Comellas, Michael Thomas, José R. Pascual Vilaplana, Salvador Sebastià, Jordi Mora o Enrique García Asensio. D’altra banda, ha col·laborat amb solistes de reconegut prestigi com Marina Rodríguez Cusí, Elena Gragera, José A. López, Rafael Aguirre, Dimitri Ilarionov, Mariano García, Santiago Juan, Vicente Huerta, Juan de la Rubia, Ilya GRUBERT, Lev Shugon, Natascha García, José Enrique Bouché, Javier Bonet, Carles Marín o Rumiko Harada En la mateixa línia, la ONG ha col·laborat amb diverses agrupacions corals com Veus de Cambra, l’Orfeó Universitari de València o el Cor de la Generalitat Valenciana.

Igualment, l’afany per difondre la música simfònica l’ha portat a l’organització de concerts didàctics, destinats específicament a la formació dels joves estudiants per tal que aquesta activitat els introdueixi en el coneixement i interès per la música.

La OSC ha ofert concerts a la Comunitat Valenciana, Madrid, Conca, Sevilla, Tarragona i altres ciutats espanyoles, comptant entre els seus projectes ampliar el seu radi d’acció en escenaris internacionals amb una programació ambiciosa que servirà per imprimir un nou rumb en el seu historial. En aquest sentit, cal destacar la progressió que la OSC ha experimentat en aquests últims anys i la consolidació de les seves actuacions amb la programació de l’Auditori castellonenc, havent comptat, especialment, amb el suport de la Diputació Provincial, l’Ajuntament de Castelló i CulturArts.

Actualment, el director principal convidat és Henrie Adams, nascut a Thorn (Països Baixos), qui va estudiar oboè i direcció al Conservatori de Maastricht amb Anton Kersjes, Lukas Vis i Pierre Kuijpers. Ha assistit a classes magistrals de direcció d’orquestra i cambra amb Pierre Dervaux i Enrique García Asensio. Com a director titular ha dirigit l’orquestra de cambra Sinfonietta de Maastricht, les bandes simfòniques La Unió de Heythusen, Eendracht de Meyel, la Banda de Bunyol, de la qual és director titular, i la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana (1992-1999) .