Creu Roja celebra aquest cap de setmana el Dia del Voluntariat a Benicàssim

108

Creu Roja celebra aquest cap de setmana el Dia del Voluntariat a Benicàssim, on està previst que hi assisteixin unes 200 persones, en representació de les 19 assemblees locals amb què compte les institució a la província, per retre homenatge a l’altruisme i dedicació d’aquestes persones, que en l’actualitat a la província s’apropen als 5.000.

Creu roja celebra cada any el Dia Internacional en una localitat diferent i per primera vegada en aquesta ocasió tindrà lloc a Benicàssim, dissabte, dia 26. A l’acte institucional, amb la intervenció de la presidenta provincial Omayra Serrano i l’alcaldessa Susana Marqués, es farà entrega d’un reconeixement als voluntaris que porten 15 anys a la Institució, el que resulta molt emotiu, ja que molts d’ells han viscut situacions especials i han prestat ajuda en moments difícils.

Creu Roja obre les portes a Castelló al setembre de 1873, han passat 143 anys i actualment a la província hi ha 19 assemblees, més de 16.000 socis i 4.847 voluntaris, dels quals 431 són membres de CRJ

Els voluntaris són persones amb vocació de servei, que han fet del seu projecte de vida ajudar els que més ho necessita sense rebre res a canvi, aquesta és l’essència del voluntariat de Creu Roja. Pel que fa al perfil, es manté la paritat de gènere 56’80% són dones i 43’20% homes, amb una edat mitjana de 40 anys, si bé hi ha una majoria que es troba entre els 21 i 30 anys i més del 42 % té estudis secundaris. El 21’46% és de professió estudiant i el 11’26% del voluntariat de Creu Roja a Castelló és d’origen estranger.

Tot i les xifres, Creu Roja necessita més persones voluntàries per fer front a totes les necessitats, per això es promociona a través de la campanya “Llença’t. El voluntariat és un bumerang de vida i tornada “, on es mostren diferents perfils de persones que van decidir sumar-se a aquesta xarxa humanitària. Tots asseguren que reben molt més del que donen. Cadascun arriba per un motiu, tots són igual de vàlids, ja que el seu objectiu és fer coses pels altres, encara que després rebin més fins i tot del que donen. Per això animen a la població a sumar-se al voluntariat de Creu Roja.