Costa Blanca aposta de forma directa per el turisme de golf per el turisme de golf en la WTM per a desestacionalitzar la seva oferta

103
110716 reunion golf breaks web
El president del Govern Provincial, César Sánchez, s’ha desplaçat a Londres per participar en la XXXVII edició de la Fira World Travel Market, on el Patronat Costa Blanca s’ha marcat com a objectiu prioritari desestacionalitzar la seva oferta a través d’atractives propostes de turisme esportiu i de salut. La finalitat d’aquesta estratègia, segons ha indicat Sánchez, és “treballar amb diversos touroperadors europeus per captar turistes durant els mesos d’hivern, oferint un producte interessant perquè segueixin arribant visitants i que els llocs de treball en els sectors de l’hostaleria, els allotjaments, els serveis i la restauració es mantinguin durant tot l’any, una de les nostres màximes prioritats com a institució “.

En aquest sentit, el màxim responsable de la Diputació d’Alacant, acompanyat pel diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, ha mantingut durant la primera jornada d’aquest important certamen nombroses trobades de treball amb l’objectiu d’atraure nous mercats emergents com el polonès, amb els operadors turístics es va iniciar una línia de col·laboració el passat any, a més de mantenir altres tradicionals com l’anglès, el francès o el belga.

Algunes d’aquestes reunions professionals s’han centrat especialment en el turisme esportiu que presenta fora de temporada un gran pol d’atracció per als turistes que s’apropen als municipis alacantins. En aquest sentit, Sánchez ha comentat que “per a nosaltres el golf i el cicloturisme són dos eixos fonamentals de la nostra política turística, dos productes en què estem invertint els nostres recursos tècnics i tota la nostra atenció”.

“Aquest matí hem mantingut una reunió amb Golf Breaks, un dels principals operadors d’Anglaterra amb més de 250.000 clients federats. En bona part d’Europa, especialment als països d’on procedeixen la majoria de turistes que arriben a la Costa Blanca, amb prou feines es pot practicar golf en els mesos d’hivern a causa de les inclemències meteorològiques, per tant, som un punt de referència i un destí excepcional per a aquest tipus de turisme “, ha puntualitzat el president, que ha avançat que” durant l’any que es va a desenvolupar a la Costa Blanca el IAGTO Trophy, una trobada on més de 80 operadors turístics mundials de golf es van a donar cita a la província d’Alacant per a celebrar un gran congrés “.

Aquest esdeveniment propiciarà un contacte directe entre l’organisme autònom de la institució provincial i les agències que treballen en aquest segment de mercat, una línia en què ja porta treballant el Patronat durant els últims anys.

Finalment, Cèsar Sánchez ha augurat que, després de registrar un dels millors estius en la història de la Costa Blanca, l’any 2016 conclourà amb unes xifres de visitants “mai vistes al nostre territori, el que confirma que la presència de la nostra marca i de els nostres municipis en certàmens tan importants com aquest a nivell mundial ens permet afermar i consolidar el nostre destí com un producte d’èxit i un dels millors de la Mediterrània “.

El Patronat de Turisme desplegarà demà dimarts, durant la segona jornada d’aquest esdeveniment que congrega anualment una mitjana de 50.000 persones, una ronda de reunions que se centrarà en incentivar de cara a la propera campanya estival l’arribada de visitants amb noves propostes que engloben, des del turisme familiar de llarga estada fins a escapades curtes o de cap de setmana, aprofitant les sinergies i rutes aèries de l’aeroport Alacant-Elx. El turisme d’interior també coparà algunes de les trobades professionals de l’organisme en aquest certamen, així com el de congressos i esdeveniments.