Compromís reclama a la Diputació de Castelló major transparència a l’hora de signar convenis singulars

534

Compromís reclama a la Diputació major transparència a l’hora de signar convenis singulars per, d’aquesta manera, “evitar qualsevol ombra de sectarisme i discriminació”, ha manifestat el portaveu de la coalició, Xavier Trenco. Per això, Compromís ha presentat a la Diputació una proposta perquè aquest repartiment de recursos públics es faci atenent a criteris objectius i es consensuï entre tots els partits amb representació a la institució provincial.

Xavier Trenco considera que és cert que en alguns casos aquests acords són “imprescindibles per poder fer front a determinats projectes municipals”, però reclama “una major regularització dels convenis entre la Diputació i els ajuntaments”, així com que “deixin d’estar sota la voluntat del PP perquè algú pot arribar a pensar que amb determinats alcaldes la voluntat és més gran que amb altres “. Segons el diputat de Compromís, “cal buscar fórmules per augmentar la transparència en aquest tipus ajudes i evitar així la discriminació sobretot dels ajuntaments de diferent color polític”.

Trenco reclama “un model que promogui la igualtat d’oportunitats per a totes les comarques a l’hora de signar convenis singulars per evitar així el creixement desequilibrat de la província”, de la mateixa manera que s’han atès altres demandes com les plantejades per alguns representants municipals en la passada cimera d’alcaldes. “Algunes ja han prosperat, com l’increment de la dotació per a les unitats de respir”, ha apuntat. El diputat de Compromís ha qualificat de “positiva” la resposta de l’equip de govern en aquest sentit. Però, segons Trenco, “ara falta atendre una de les reivindicacions més antigues dels alcaldes: que s’estableixin uns criteris a l’hora de signar convenis singulars entre la Diputació i els ajuntaments”.

Per aquest motiu, Compromís ha presentat una proposta per a la creació d’una taula prèvia en la qual participin tots els grups polítics de la Diputació. “Aquesta taula s’haurà d’establir, lògicament, abans de l’aprovació dels convenis singulars en les comissions i en ple”, ha conclòs Trenco.