Compromis per Orpesa anuncia que debatrà en el pròxim ple una proposta per rebaixar l’IBI que paga la ciutadania de la localitat

456

Josep Lluís Romero (Portaveu de Compromís a Orpesa) ha anunciat que el pròxim ple de la localitat debatrà una proposta de Compromís per rebaixar l’IBI que paguen els veïns i veïnes del municipi.

Així mateix, Romero ha fet aquestes manifestacions després que la resta de grups de la corporació votessin en blanc sobre la inclusió d’aquesta proposta en el ple. “Sistemàticament el PP i altres grups voten en contra que les nostres propostes s’incloguin en l’ordre del dia, però en aquesta ocasió hem aconseguit que s’incorpori al plenari aquesta proposta que busca reduir la pressió fiscal dels nostres veïns i veïnes”, explica Romero .

A més, el portaveu de Compromís recorda que “des de Compromís portem vuit anys proposant una rebaixa de l’IBI, ja que considerem un abús que els veïns i veïnes d’Orpesa es vegin obligats a pagar per les seves propietats i habitatges preus anteriors a la crisi”. Segons Romero, “davant l’actual situació econòmica de les famílies i davant la depreciació del valor d’habitatges i terrenys dels últims anys, considerem que els orpesinos i orpesinas haurien de veure reduïda la pressió fiscal”. “Considerem que s’ha de pagar un IBI d’acord amb el valor real de les propietats”, afegeix Romero.

Finalment, Romero recorda que la pujada de l’IBI que suporten actualment els veïns de la localitat és fruit de l’acord entre GIO i PSOE de 2002. “En el proper ple GIO i PSOE tenen l’oportunitat d’esmenar aquell acord i també el PP té la oportunitat de posar-se al costat dels ciutadans, encara que sigui només per motius electoralistes