Compromis per Castelló defendrà els transports publics

415
 Belen Bachero (La número tres Compromís per la demarcació de Castelló) recorda que en serveis bàsics com el transport púbic a petits municipis “ha de primar el criteri de la rendibilitat social i de qualitat de vida dels seus veïns”.

Davant la retallada de gairebé la meitat previst pel PP, Compromís recorda que “les comunicacions poden ser essencials per potenciar sectors econòmics d’interior, com el turisme”.

“La connexió amb els petits municipis serà una prioritat per a Compromís, ja que el nostre objectiu és millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i les facilitats en el transport són essencials per a l’accés a serveis o llocs de treball, per exemple”. Així ho ha manifestat la número tres de la candidatura de Compromís per la demarcació de Castelló, Belén Bachero, que ha lamentat que “el projecte del Consell sobre noves concessions de transport públic signifiquen una retallada de gairebé el 50% dels serveis de les línies existents i de les freqüències d’autobusos “. “Mentre el PP dóna l’esquena a les comarques d’interior, per a Compromís la cohesió territorial i les oportunitats per a totes les persones, visquin on visquin, és una prioritat”.

La també alcaldessa de Visbatella ha recordat que “des de Compromís considerem que el transport, principalment per als petits municipis, és un servei bàsic, per això, considerem un error que el PP faci les planificacions a futur només per criteris de rendibilitat econòmica”. Bachero afirma que “en matèria de serveis que són necessaris per a la qualitat de vida de les persones, com el transport púbic, s’ha de prioritzar la rendibilitat social, és a dir, la importància del servei que es presta”.

La candidata de Compromís a les Corts recorda que “els successius governs del PP han primat sempre grans projectes allunyats de la realitat de les persones, dels nostres pobles i de les nostres comarques i això també s’ha evidenciat en matèria de transports, ja que mentre es anuncien avenços en l’AVE ia l’aeroport, comarques castellonenques com el Maestrat segueix sense tenir un servei de Rodalies digne “.

Per últim, Belén Bachero afirma que “l’aposta per unes comunicacions dignes amb els municipis petits i de l’interior no només resulta essencial per a una millor qualitat de vida dels seus veïns, sinó que, a més, pot generar un retorn econòmic important si de debò es aposta per sectors econòmics com el turisme d’interior, on les nostres comarques tenen una gran potencialitat “.