Compromis no enten la satisfacció del PP per les actuacions de foment a Castelló

93

Els senadors de Compromís no arriben a entendre la satisfacció al PP castellonenc per les actuacions del ministeri de Foment en la província de Castelló. “Sembla com si la província de Castelló, la vertebració del País Valencià amb els territoris confrontants acabés a la Plana, obviant que la CV-10 acaba a l’aeroport sense connectar amb la resta d’A-7 a Tarragona i que els únics rodalies segueixen sent tristament per als seus usuaris els que uneixen València amb Castelló “, ha assenyalat el senador per Castelló, Jordi Navarrete.

Els senadors de Compromís han denunciat així la inacció del govern espanyol del PP amb la CV-10 al seu pas per les comarques de Castelló i que ha de suposar el desdoblament real de la N-340 per l’interior, una millor seguretat en el trànsit rodat i noves oportunitats per als municipis interiors d’aquestes comarques. Segons Navarrete “la realitat és que tot i haver-se adjudicat els contractes de la CV-10 i futura A-7 fa més de cinc anys, encara és ara que estan redactant projectes i ni tan sols han informat els afectats dels terrenys necessaris per a les expropiacions, el que deixa clara la prioritat que per al PP suposa aquest importantíssim viària “.

Per als senadors de Compromís, que ja han sol·licitat la compareixença del ministre Íñigo de la Serna “perquè expliqui si el govern de Rajoy seguiran maltractant el País Valencià ia les comarques castellonenques especialment” han assenyalat que “des del punt de vista de la vertebració territorial la carretera no pot passar més temps sense executar-se, ja que penalitza la nostra economia, possibilitats i suposa un greuge amb altres territoris, que compten amb autovies segures, ràpides i gratuïtes i faciliten les exportacions dels seus productes “. Segons el parer de Navarrete “el futur de comarques com a part de la Plana, el Maestrat o dels Ports depenen d’un tracte just en matèria inversora per part de Foment, que manté congelades inversions com la connexió de la CV-10 -la futura A- 7- amb Catalunya el projecte bàsic es va enviar a Madrid des de la Generalitat el 2008. el diputat Barrachina demostra de nou que és un panzacontento i que no està ben informat en temes com les carreteres, el Corredor Mediterrani o l’AVE, que no serà de alta velocitat i acabarà perjudicant la nostra economia. Només des de la mala fe o des de la ignorància, es pot estar content amb més pedaços per a aquesta província i en això coincideixen fins i tot fins a les patronals d’empresaris, amb un criteri que, per fi, s’allunya de l’oficial del PP, que prefereix invertir en AVEs a l’altiplà, mentre aquí ens condemnen a peatges o una perillosa N-340 “, ha conclòs.