Compromis de la Vall d’Uixó demana una millor gestió de la bassa del riu “Belcaire”

439

Jordi Julià (Candidat de Compromís a l’alcaldia de la Vall) ha demanat una millor gestió i aprofitament de la bassa del riu Belcaire. Després de reunir-se amb diversos representants del món de l’agricultura, Compromís ha volgut “fer seves les propostes de la gent del camp, sector que sempre ha defensat que altres opcions polítiques sacrifiquen la nostra agricultura amb les seves votacions a Madrid oa Brussel·les contra els interessos valencians “.

Així mateix, Julià ha afirmat que “hem tingut uns dies de pluges molt necessàries però no s’ha aprofitat per omplir la bassa. Les comportes de la bassa es van tancar quan encara plovia, i just quan baixava aigua transparent, sense terra. De fet, bona part de l’aigua que ha entrat ha estat amb fang i no clara com ha baixat dies després. Els motius que s’han donat als agricultors i regants com a justificant per no haver omplert més la bassa és que no es disposava del “Pla de Ompliment” aprovat pel Ministeri. Si aquesta bassa estigués plena podria regar amb aigua de bona qualitat i sense salinitat gairebé la meitat dels cultius de la Vall “.

Per últim queda comentar, que des de Compromís han volgut reclamar un millor ús de la bassa que segons Julià necessita “ampliar la boca de col·lecta. És massa petita per a una bassa que s’ompli amb unes poques pluges torrencials. Quan baixa el riu cal aprofitar el màxim volum d’aigua possible. L’altra necessitat és usar la bassa com a centre neuràlgic que permeti la interconnexió entre les diferents zones i pous de regadius del nostre poble que encara no estan connectats entre si “.