Colomer ‘Les Fogueres de Sant Joan es consoliden com un atractiu turistic fonamental de la nostra oferta”

482
El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha apuntat que durant aquests dies “la ciutat d’Alacant es converteix en el millor aparador per a mostrar la nostra oferta turística, cultural i gastronòmica, ja que comencen les festes de les Fogueres de Sant Joan “.

Així mateix, ha ressaltat que les festes de Fogueres de Sant Joan que se celebren a Alacant “es consoliden com un atractiu fonamental de la nostra oferta turística i això es reflecteix es també en l’ocupació”. En aquest sentit, ha afirmat que, segons l’enquesta realitzada per l’Associació Provincial d’Hotels d’Alacant (APHA) per a la capital de la província d’Alacant, “s’espera una ocupació del 95% als hotels de la ciutat per als quatre dies de festes, compresos entre el 21 i el 24 de juny, un percentatge que esperem que s’incrementi tenint en compte les reserves d’última hora “.

En aquesta línia, el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme ha assenyalat que aquesta estimació d’ocupació es troba 12,8 punts per sobre de l’esperada en 2016. A més, el responsable de Turisme ha assenyalat que “les bones previsions climatològiques contribueixen a l’arribada de turistes per conèixer les nostres festes i per donar inici a les seves vacances d’estiu “.

Francesc Colomer ha ressaltat que durant aquestes dates “són molts els turistes que s’animen a viure les festes a la ciutat d’Alacant, alhora que mostren interès per conèixer altres destinacions de la Comunitat, aprofitant que les dates coincideixen amb l’inici de la temporada estival “.

Així mateix, ha indicat que “l’increment en la previsió d’ocupació per a les Fogueres 2017 està en la línia de l’augment d’ocupació que s’observa des de principis d’any a la ciutat d’Alacant”. En concret, ha explicat que entre gener i abril de 2017 el nombre de pernoctacions realitzades a la ciutat d’Alacant puja a 528.046, un 23,6% més que en el mateix període de 2016. D’aquestes pernoctacions el 60,7% han estat realitzades per estrangers, i la resta per espanyols “.

Colomer ha recordat que des de l’Agència Valenciana del Turisme “promocionem les nostres festes a través de diferents canals de difusió en línia, així com a les fires a les quals assistim, amb l’objectiu de donar a conèixer les nostres festes més singulars, com Fogueres de Sant Joan, i incrementar l’arribada de visitants “.

Finalment, el titular de Turisme ha animat a tots els visitants a gaudir d’aquestes festes, alhora que ha recordat que “Fogueres mostren la singularitat i autenticitat del nostre territori, ja que són l’expressió viva i popular d’un poble on es barreja la tradició, la indumentària, els monuments, la gastronomia i la pirotècnia “.