Colomer ha rebut en Madrid el Premi Diversa per la seva tasca en la integració del colectiu LGTB en turisme

550

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer ha rebut a Madrid el Premi Diversa Turisme 2017 per la seva tasca de suport i difusió del turisme LGTB. En concret, es tracta d’un guardó atorgat per la Fundació Diversa Global, que ha decidit premiar aquest any a l’Agència Valenciana del Turisme per la seva contribució i suport a la realitat LGTB a través de les seves campanyes d’imatge i del foment d’un turisme divers i igualitari.

Es tracta d’un reconeixement que avala el suport que la Comunitat Valenciana ha donat a la normalització del col·lectiu LGTBI i el seu suport a la visibilitat i igualtat de drets, independentment de l’orientació sexual i els afectes de les persones.

El lliurament del guardó va tenir lloc a la nit del dissabte durant la segona edició dels premis Diversa que va acollir el Pati de Cristall de l’Ajuntament de Madrid. A aquesta gala, considerada com l’esdeveniment social i empresarial més important del World Pride, van acudir convidats del món social, cultural, empresarial i institucional.

En concret, aquest any s’han atorgat 12 Premis Diversa en diferents modalitats: Esport, Empresarial, Cultura, Turisme, Comunicació, Internacional, Institucional, Social, Publicitat, Servei Públic, a la Persona i d’Honor. L’any passat, el premi Diversa Turisme es va atorgar a Turisme d’Argentina.

Davant d’aquest reconeixement, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “aquest premi anima a continuar en la construcció d’un relat d’una nova identitat turística basada en l’actitud d’una societat d’amfitrions, que ha de ser receptiva, oberta, tolerant i cosmopolita, que ha de fer de l’hospitalitat sense fronteres una forma d’entendre el turisme “. En aquest sentit, ha apuntat que “el turisme és una actitud, individual i col·lectiva, de voler ser, rebre i guanyar valor, però d’acord amb uns principis i valors”.

Per a Colomer, amb aquesta defensa pel turisme com a concepte universal i hospitalari, “connectem amb l’essència mediterrània i de la Comunitat Valenciana d’aquesta societat moderna i avançada que serem si som capaços d’encarar l’economia segons els valors”.

El secretari autonòmic ha reivindicat, a més, que “des de l’inici d’aquesta nova etapa, la Generalitat Valenciana ha apostat per la Comunitat Valenciana com una destinació universal, accessible, tolerant, plural, divers, acollidor i on no sobra ningú, sinó que tots els col·lectius, mercats i segments de la demanda són benvinguts “.

Des de l’edició de 2016, la Comunitat Valenciana ha participat a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) amb un espai propi al pavelló destinat a l’oferta LGTB. A més, aquest any també va comptar amb un estand específic al Pink Corner de la Fira ITB de Berlín, com una mostra de l’aposta decidida per aquest mercat. Pel que fa la participació en fires i esdeveniments de caràcter nacional i internacional, també està previst que participi en el Pride Park d’Hamburg i al World Pride Park de Madrid. Així mateix, col·laborar en el d’Oslo i Viena.

De la mateixa manera, dins de la campanya de promoció posada en marxa per l’Agència Valenciana del Turisme sota el lema ‘Mediterrani en Viu’, s’ha editat i distribuït material específic (fullets, imatges, falques de ràdio, vídeos, etc.) orientada al sector LGBT per donar més visibilitat a aquest segment.

Es tracta d’actuacions previstes en el Pla de Màrqueting del segment LGBT 2017, full de ruta de l’Agència Valenciana del Turisme per a continuar sent “un dels millors destinacions a nivell nacional i internacional per impulsar, promoure i desenvolupar iniciatives compromeses amb la diversitat i la pluralitat “, ha apuntat el titular de Turisme.