Climent “La col·laboració entre el Servef i la Universitat contribuirà a millorar l’ocupabilitat”

139

El conseller d’Economia Sostenible, Comerç i Treball ha destacat, en la inauguració de l’I Congrés d’Innovació i Gestió Avançada en en la Formació per a l’Ocupació, que la col·laboració entre el Servef i la Universitat contribuirà “a millorar l´ocupabilitat a través d’una formació per a l’aturat més innovadora”.

Climent, que ha presentat el congrés al costat del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha assenyalat que la càtedra Innova-Servef, en la qual s’emmarca aquest esdeveniment, va a afavorir “la creació de nou coneixement en el camp de la formació orientada a l’ocupació”.

“Aquest ecosistema d’innovació en formació està orientat a millorar l´ocupabilitat en provar nous productes i serveis formatius amb usuaris reals, engegant programes de recerca i transferència, d’innovació, formatius o culturals”, ha afegit Climent.

El conseller s’ha mostrat segur que la col·laboració entre institucions va a redundar en una major eficàcia dels recursos que es destinen a la formació als aturats, en oferir als ciutadans la possibilitat de millorar la seua capacitació professional i la seua promoció individual per a incorporar-se, reingresar o mantenir-se en el mercat laboral.

“També a les empreses, ha afegit, ja que els va a oferir la possibilitat de satisfer les seues necessitats d’ocupació, en facilitar les mesures, mecanismes i instruments adequats per a fer-ho”.

Programa del Congrés

L’I Congrés d’Innovació i Gestió Avançada en la Formació per a l’Ocupació se celebra a València els dies 2 i 3 d’octubre. Es tracta de la primera trobada que, de manera científica, tractarà la millorara de la formació als aturats a través de processos innovadors.

En el congrés es podran conèixer les experiències i polítiques específiques de formació professional per a l’ocupació desenvolupades pel Govern Basc i la Agenzia del Lavoro (ADL) de la província autònoma de Trento (Itàlia).

Per primera vegada, el Servef, juntament amb la Universitat de València, ha engegat un Congrés dirigit de manera específica als diferents col·lectius valencians relacionats amb la formació per a l’ocupació amb l’objectiu de compartir experiències innovadores que milloren la qualitat de la formació que la Generalitat ofereix a les persones per a millorar o aconseguir ocupació.

Durant la jornada, la directora general de l’Agència d’Ocupació (Trento), Antonella Chiusole, i el professor de Dret Laboral d’aquesta, Universitat i President de l’Agència del Treball, Riccardo Salomone, exposaran les polítiques públiques que han dut a terme en aquesta província italiana per a millorar l´ocupabilitat femenina. Cal recordar que, segons les dades d’atur del mes d’agost a la Comunitat hi ha 232.043 dones aturades, una xifra molt superior a la dels homes i el ritme de disminució de l’atur és molt menor entre les dones.

D’altra banda, el viceconseller de Formació Professional del Govern Basc, Jorge Arévalo Turrillas, oferirà el taller ‘Cap a organitzacions Intel·ligents’ al costat de Samuel Triguero, economista expert en Innovació. El País Basc ha desenvolupat un sistema de formació professional reconegut internacionalment. El seu model, que integra formació reglada i ocupacional, és avui exemple ja que ha aconseguit incorporar tots les anivelles i tipus de formació professional, acostant-se a les necessitats empresarials, la qual cosa es reforça amb la presència de l’alumnat en els centres productius a través de la formació dual.

Així mateix, Ismael Pantaleón, director Idees Infinites, pronunciarà la conferencia “Equips intel·ligents: la clau per a innovar en entorns complexos”. Pantaleón parlarà sobre la importància de desenvolupar la creativitat en persones, equips i organitzacions per a facilitar la innovació i l’aprenentatge continu, creant espais de confiança per a l’exploració i diàleg.

D’altra banda, durant el congrés es lliuraran els premis de l’Observatori Innova de bones pràctiques per a la formació per a l’ocupació. Es tracta d’una activitat dirigida a facilitar la participació del personal del Servef, per a afavorir, d’una banda, la identificació de tendències i de pràctiques innovadores en el camp de la formació orientada a l’ocupació i, d’altra banda, servir de mitjà per a donar-les a conèixer, promoure la seua discussió i anàlisi i afavorir la seua difusió i transferència.

Aquest Congrés s’emmarca en la Càtedra Innova Servef-UV que ha engegat una línia de R+D+I d’excel·lència especialitzada en formació ocupacional i col·laborarà amb els plans de formació del Servef per a afavorir la creació d’un nou coneixement i de bones pràctiques innovadores en el camp de la formació orientada a l’ocupació, desenvolupant un ecosistema d’innovació social específic a la Comunitat Valenciana.