Ciutadans de Castelló celebra que tots els partits recolzin la seva aposta pel Pacte d’Estat contra la violència de gènere

459

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Castelló, Vicent Vidal, ha celebrat que “tots els partits hagin donat suport a la declaració institucional impulsada per Ciutadans per exigir premura per aconseguir un Pacte d’Estat contra la violència de gènere”. “Ciutadans dóna suport incrementar el pressupost per lluitar contra aquesta xacra, des de l’Estat i des de la Generalitat, però reivindica la necessitat de treballar per una estratègia nacional urgent fruit del consens entre totes les forces, que es converteixi en el primer pas per a coordinar aquesta lluita i invertir de manera efectiva els recursos públics “, ha indicat el portaveu.

En aquest sentit, Vidal ha valorat que “Ciutadans sigui capaç de trobar consensos i aconseguir que en aquest ple es vagi a lluitar i reivindicar la necessitat del Pacte d’Estat contra la violència de gènere”. “Hi ha una subcomissió en marxa on s’està treballant seriosament aquest Pacte, però cal accelerar els terminis per deixar d’utilitzar la violència de gènere com a arma política i demagògica”, ha explicat Vidal. “29 dones han estat assassinades durant aquest any i 781 des de 2003”, ha recordat el portaveu, que ha condemnat “la violència de gènere i al masclisme que la sosté”.

Per la seva banda, el portaveu adjunt, Manuel Paduraru, ha lamentat que “el bipartit no hagi volgut defensar la necessitat que l’assignatura de filosofia es obligatòria en tota la secundària i Batxiller”. “Una assignatura com a filosofia és essencial per forjar un caràcter crític en els ciutadans, necessari en la nostra societat”, ha conclòs Paduraru.