Cineculpable bateix records en la seva 19º edició

137

Vila-real tornarà a viure amb entusiasme una nova edició del Festival Cineculpable

Un festival que manté l’essència de quan en 1997 va veure la llum per primera vegada. Com explica el regidor de Joventut, Xavi Ochando, és l’esdeveniment “més internacional de Vila-real”, i una forma de donar a conèixer “les produccions audiovisuals locals, així com posicionar la ciutat en el món del cinema i dels curtmetratges “.

Cal assenyalar, que a falta de conèixer el personatge convidat per a aquesta edició, l’organització anuncia que s’ha batut un rècord de sol·licituds, i és que s’han presentat un total de 495 obres, de les quals més de 100 són de l’estranger. Països com França, Alemanya o Gran Bretanya ja estan consolidats en el festival, però la nota exòtica la posen produccions de Kazakhstan, Emirats Àrabs, Letònia, Corea del Sud, Índia, Iran o Timor Oriental, entre una llarga llista de nacionalitats.

A més, la propera edició de Cineculpable també destacarà per l’augment de les peces provincials, que com tots els anys entraran en joc per aconseguir el premi Manuel Vila-real, valorat en 1.500 euros. Un total de 21 curtmetratges de la província de Castelló entraran en joc, i més tres d’ells també lluitaran per fer-se amb el premi a Millor Curtmetratge en Valencià, la dotació és de 600 euros.

Cal destacar l’augment d’obres que s’han inscrit en aquest festival, superant en un 65% les presentades en la passada edició, i que situen Cineculpable com un referent internacional.

Per últim queda afegir que l’esdeveniment tindrà lloc entre el 21 i el 25 de novembre, dia en què es tancarà amb la gala final i en la qual es donaran a conèixer els guanyadors. Una setmana de cinema i curtmetratges que “atraurà a molts visitants a Vila-real, que menjaran i dormiran a la localitat” assenyala Ochando, que també destaca que el festival és “un important generador d’oportunitats i economia” per al municipi.