CCOO PV planteja mobilitzacions contra el projecte de pressupostos generals de l’estat

464
El sindicat reclama a la Mesa de Reforma de Polítiques Públiques de la Comunitat Valenciana una millora del finançament autonòmic. Així mateix farà palès el seu rebuig a la seva data més emblemàtica, el Dia del Treball, i donarà suport altres mobilitzacions que es convoquin contra el projecte de PGE per 2017.

La Taula de Reforma de Polítiques Públiques de la Comunitat Valenciana, constituïda pel Consell i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives, és la taula del diàleg social encarregada del finançament de les administracions públiques.

En la seva sessió del divendres 7 d’abril de 2017, acordava per unanimitat la seva adhesió al manifest elaborat per les Corts Valencianes que s’elevarà a la consideració de la Taula General de Diàleg Social. En aquest manifest, que va ser ratificat per tots els grups polítics amb representació parlamentària, es rebutja el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat 2017 i es reclama una millora del finançament autonòmic.

Juan Cruz Ruiz, representant de CCOO PV en l’esmentada Taula ha manifestat que “cal donar a conèixer a la societat civil valenciana el rebuig parlamentari al projecte de Pressupostos 2017, pel maltractament que pateix el nostre territori en l’actual sistema de finançament, i de manera consensuada amb la ciutadania, sortir al carrer a manifestar el nostre rebuig “.

L’esmentada Taula rebutjava també les inversions territorials que preveu el projecte de Pressupostos, situant-nos a la cua de les inversions previstes, de manera que cada valencià i valenciana rebrà 119 euros, per sota dels 184 euros de mitjana en el conjunt de l’Estat, i molt lluny de les xifres d’altres territoris que rebran, de mitjana, fins a tres vegades més.

Finalment, davant el procés obert per reformar el sistema de finançament autonòmic, i atenent els informes emesos per diferents organismes independents, la Taula reclama que es faci justícia i es compensi la distorsió soferta durant anys per un sistema que ens ha castigat injustificadament.