CCD advoca per un Pla Hidrològic Nacional que contempli el transvasament de l’Ebre

519
Ciutadans de Centre Democràtic (CCD) ha instat aquest matí al Govern d’Espanya a liderar un debat per a l’aprovació d’un Pla Hidrològic Nacional (PHN) que sumi a tots els partits polítics i comunitats autònomes. 

” Cal garantir que l’aigua transvasada no sigui per capricis o malbaratament. Un PHN que contempli el transvasament de l’Ebre, depuradores i dessaladores ha de ser suficient per acabar amb la sequera d’algunes zones del sud-est peninsular. Considerem que el PP i PSOE s’han equivocat en aquesta matèria per no buscar, un cop més, els consensos i acords necessaris per fer que el nostre país progressi ” ha assegurat Isabel Folch, Secretària de Relacions Institucionals en CCD Comunitat Valenciana i una de les candidates a Castelló de la Plana a les eleccions del proper 24 de maig. 

CCD es fa ressò de la proposta de la ” Unió de Llauradors ” i defensa que amb el transvasament de 100 hectòmetres cúbics anuals a la Comunitat Valenciana seria suficient. 

” A la zona del Segura hi ha sequera, ia Aragó hi ha problemes d’inundacions. Ambdues 2 són catàstrofes que ens costaran molts diners als espanyols, però els polítics no veuen la solució definitiva i de sentit comú. Lamentem la manca de solidaritat nacional entre regions. ” Va matisar Isabel Folch. 

CCD recorda que la Comunitat Valenciana, a través del Bergantes a la província de Castelló, té un afluent a l’Ebre i, malgrat tot, no tenim dret a l’aigua sobrant del mateix.