Castelló viurà un dels nadals més intenses dels últims anys

118

Castelló viurà una de nadal més intenses dels últims anys amb una programació que supera els 120 actes. Dinamització comercial, música, teatre, circ, activitats esportives, tallers ambientals, animació infantil, mercats nadalencs completen una programació especial “per fer de Castelló una ciutat dinàmica, oberta i atractiva per visitar per Nadal tant per la seva oferta d’activitats com per una ornamentació singular gràcies als jardins sostenibles i els tòtems instal·lats en tots els districtes de la ciutat “, tal com ha subratllat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Marc ha explicat que el Mercat Medieval que s’inaugura avui dóna el tret de sortida a un programació especial que durarà fins al dia 5 de gener i que, excepte el dia de Nadal, oferirà alternatives d’oci i cultura “cada dia, especialment coincidint amb les vacances escolars “. L’alcaldessa ha agraït l’esforç de les regidories de Comerç, Cultura, Joventut, Sostenibilitat Ambiental i Esports per “convertir el Nadal en una oportunitat per demostrar el potencial de Castelló”.

La plaça Major, la plaça Santa Clara, Maria Agustina, el Passadís de les Arts del Parc Ribalta, el Teatre del Raval, el parc de la Panderola o la Pèrgola seran alguns dels enclavaments que concentraran activitats. “Som una ciutat oberta i que viu les seves festes de manera intensa al carrer i el Nadal no pot ser menys. Aquesta és la millor manera d’estendre l’esperit nadalenc per la ciutat “, ha defensat la primera edil.

La regidora de Comerç, Patricia Porta, ha destacat el concurs d’aparadors del comerç local, el Mercat Nadalenc que enguany repeteix emplaçament a la plaça Santa Clara o l’animació infantil a la plaça Major com algunes de les activitats programades. Porta ha reivindicat el comerç local “en una època en què s’intensifiquen les compres perquè comprar al comerç de proximitat suposa invertir en els nostres barris”.

Cultura suma el major nombre d’alternatives, amb més de 50 propostes, per gaudir del teatre, el jazz, el circ, la fotografia o els contacontes amb ciència per Nadal. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat cicles com el de teatre breu amb La Ravalera, el Castelló a Escena, el Nadal al Raval, el Festival de Jazz o el Nadal de Circ entre les opcions per viure amb intensitat la cultura durant aquestes dates, i la major part de manera gratuïta i en espais oberts. Ruiz també hadestacado altres alternatives com la programació especial del Planetari, que inclou tallers, contacontes i fins a una Escoleta de Nadal on ciència i diversió van de la mà per atreure al públic familiar a un espai únic com és aquest.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha enumerat activitats com la jornada de cloenda de Sentim a els Parcs o la Jornada Gastronòmica de la Taronja del cap de setmana del 10 i 11 de desembre i ha destacat la instal·lació, per segon any consecutiu, de 06:00 jardins efímers sostenibles (un a cada districte de la ciutat) “que val la pena visitar”.

El parc Ribalta serà l’escenari de l’activitat central programada per la Regidoria de Joventut, dirigida per l’edil José Luis López, que ha organitzat, un any més, la Fira d’Oci Infantil i Juvenil de Nadal que se celebrarà del 2 al 5 de gener a la Pèrgola i voltants.

Finalment, la regidoria d’Esports, dirigida per Enric Porcar, no només no per a la seva activitat per Nadal sinó que en alguns casos la s’intensifica amb campus i competicions. Hi haurà cites esportives ja clàssiques com la Sant Silvestre, l’última carrera de l’any que tornarà a tenir la seva sortida des del carrer Saragossa a les 18:00 hores del dia 31, i altres que cada vegada sumen més seguidors, com el Patinadal.

L’Ajuntament de Castelló ha editat 3.000 guies en paper, que es repartiran per les tinences d’alcaldia i les oficines de turisme, a més que es podrà consultar la seva versió digital al web del Patronat Municipal de Turisme. Aquest any també s’han instal·lat 6 tòtems a la plaça de la Pau, Na Violant, Vilanova d’Alcolea, Forn del Pla, Casal Jove i al costat de l’estació de tren, amb una selecció de la programació per apropar la informació als sis districtes.