Castelló realitza una prova pilot per a coneixer el grau de necesitat en l’atenció sanitaria en centres educatius

98

Castelló ha posat en marxa una prova pilot per conèixer el grau de necessitat de l’atenció sanitària en els centres educatius de la ciutat. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Salut Pública, Mary Carme Ribera, han presentat el projecte d’infermeria escolar, que s’ha iniciat amb un estudi de camp en totes les escoles de Castelló. A la presentació també han assistit les dues infermeres que estan treballant en aquest estudi de camp, Raquel Martínez i Ruth Bellés.

“El projecte d’Infermeria Escolar encaixa a la perfecció amb l’esperit del Pacte del Grau: millorar la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania”, ha destacat l’alcaldessa. A més, ha afegit que amb aquesta iniciativa es pretén millorar la salut pública de la població escolar, en coordinació amb la Conselleria de Sanitat i amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i el Col·legi d’Infermeria “.

Marc ha insistit que aquest projecte d’infermeria escolar té el doble objectiu de “normalitzar la vida diària del nen amb necessitats educatives especials i malalties cròniques i fomentar hàbits de vida saludables en tota la població escolar i comunitat educativa”.

L’estudi de camp és un primer pas “d’un projecte més ambiciós que aposta per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”, ha insistit la primera edil. Fins al proper mes de desembre i amb un pressupost de 16.000 euros, finançat íntegrament amb fons municipals, s’està desenvolupant la fase del diagnòstic i de l’estat de necessitats. “Amb els resultats que s’obtinguin, es plantejarà la conveniència d’una segona fase, més ambiciosa, en què treballarà més directament en l’atenció sanitària”, ha explicat Marc.

L’objectiu és que de forma gradual es vagi implementant un servei públic que considerem important i necessari. “Les nenes i els nens de Castelló es mereixen tots els esforços que fem des de les institucions perquè tinguin un millor futur. Perquè els diners públics mai tindrà millor sentit que invertir-lo en les persones que tenen més necessitat de protecció i cura “.

El projecte d’infermeria escolar està pensat en un sentit ampli, tant per a cobrir necessitats d’atenció sanitària com d’educació en salut, prevenció o promoció d’hàbits saludables. L’estudi ja ha permès detectar casos d’escolars amb diabetis, al·lèrgies alimentàries greus, asma, etcètera, que encaixarien en les tasques de la infermera escolar. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha abundat que aquesta iniciativa “millorarà l’atenció i cura dels menors i proporcionarà seguretat a les famílies”.