El Castelló va patir més del compte per a imposar la seua llei contra el Paterna en un Castalia expectant (2-1)

1474
William Domingues lluita una pilota en el partit contra el Paterna. FOTO: CD CASTELLÓ

Adrián Aránega // Castelló

El Castelló va guanyar, amb més sofriment de l’esperat, per la mínima al Paterna (2-1). Cubillas va tardar poc més d’una cambra d’hora a posar als orelluts per davant en el marcador i els de Sergi Escobar es van anar amb un escàs avantatge al descans després d’una gran primera meitat. I després del descans, el Paterna va aconseguir l’empat aprofitant un contraatac, truncant així la ratxa de tres trobades sense encaixar. No obstant açò, fet i fet va acabar imposant-se l’efectivitat local i Javi Rubió va donar el triomf al seu equip en el minut 77.

Els albinegres van tornar a mostrar el seu millor la seua versió de llums i ombres. Amb prou faenes una cambra d’hora li va costar posar-se per davant del marcador gràcies a l’efectivitat de Cubillas. L’ariet castellonenc va cabotejar al fons de la porteria un centre enroscat de Serra amb cama esquerra. I és que el domini del Castelló va ser latent des del primer minut. Abans d’arribar a la mitja hora de joc, un jugada individual de Serra, que va superar a tres rivals en la seua carrera, va acabar en els peus de Ferreres però la seua rematada escorada va acabar per sobre del travesser.

Van ser els millors minuts albinegres. El perill va nàixer per banda destra gràcies al tàndem Abraham-Serra, i a punt van estar d’ampliar diferències. I fruit d’una nova jugada Serra va arribar la polèmica. El quin mediapunta va centrar des de línia de fons perquè Javi Rubio voleara de primeres estavellant la seua rematada en un defensa gualdinegre, aparentment amb la mà. Per la seua banda, el Paterna, que havia estat a la mercè del Castelló, va reaccionar. Mancant cinc minuts per a arribar al descans Tobías va arrancar un diagonal, es va fer espai i va sorprendre amb un tret que Zagalá va enviar a córner. I amb prou faenes dos minuts més tard, Cuesta va tornar a fer intervenir al porter albinegre perquè la pilota es colara per l’esquadra.

Després de la represa va continuar el domini albinegre però va minvar la presència en àrea rival. Al caient de la cambra d’hora del segon temps Javi Rubio va enroscar una falta directa en la balconada de l’àrea que va acariciar l’esquadra. Però el Paterna, que havia esperat la seua oportunitat, va aconseguir l’1-1 en el minut 63. Daniele va rebre una passada filtrada que li va deixar solament davant Zagalá i quan es disposava a rematar des del punt de penal, l’entrada per darrere d’Enrique va tocar la pilota i li’l va ficar en pròpia meta. Després del gol, Sergi Escobar va apostar per un defensa de tres i va encertar. Després d’uns primers minuts de dubtes i incerteses en els quals el Paterna va guanyar terreny, va arribar el 2-1 en el 77. Colomer arranque per banda dreta, va guanyar per velocitat a dos rivals i va cedir a Javi Rubio que, després de regirar-se, va batre a Xenxo per baix.

FITXA TÉCNICA:

-2- CASTELLÓ: Zagala; Abraham (Jordi Pitarch, min. 72), Enrique, Dealbert, Ferreres; Marenyà, Javi Rubio; Serra, William (Colomer, min, 63), Iván Sales (Juanjo, min. 58); i Cubillas.

-1- PATERNA: Xenxo; Nico, Richard, Selu, Cristian Mico (Sergio, min. 46); Suárez, Víctor (Jero, min. 58); Cuesta, Pereira (Andrés, min. 83), Tobías; i Danielle.

GOLS: 1-0, min. 16: Cubillas. 1-1, min. 65: Enrique, en pròpia meta. 2-1, min. 77: Javi Rubio.

ÀRBITRE: José María Carballa Miñana. Amonestà als locals Javi Rubio i Juanjo; així com als visitants Pereira, Andrés i Sergio.

CAMP: Al voltant de 8.000 espectadors en Castalia.