Castelló ha participat hui en el grup que ultima el pacte valencià contra la Violencia de Génere

493

Aquest matí s’ha celebrat a València la penúltima reunió de treball que conduirà a l’elaboració, i posterior aprovació, del Pacte Local contra la Violència de Gènere. L’objectiu d’aquest document és “treballar per l’eradicació de la violència de gènere i masclista, i aprofundir en l’estudi de les causes d’aquesta xacra social tenint en compte els diferents elements que intervenen” .Ali Brancal Pacte Valencià violència de gènere

Ali Brancal ha assenyalat que “Castelló ha col·laborat amb propostes procedents tant de les associacions de dones de la ciutat, com de les tècniques del Servei d’Igualtat d’Oportunitats”. “El Pacte se signarà properament i serà una bona eina de treball i de superació de la utilització partidista de la violència de gènere, un objectiu en el qual ens hauríem de bolcar tots”, ha explicat Brancal.

Les línies estratègiques del Pacte inclouen cinc grans àrees d’actuació que comprenen 274 mesures aprovades. Els experts participants en el fòrum consideren que és indispensable treballar per garantir una societat segura i lliure de violència de gènere i masclista. Per a això és necessari feminitzar la societat, coordinar el treball en xarxa per a l’atenció de les dones víctimes i dels seus fills i filles, trencar els murs que fan invisible la violència masclista, socializándola com un conflicte polític i social i, a més, garantir una dotació pressupostària estable per poder desenvolupar i implementar aquests objectius.