Castelló ha estat l’ajuntament d’Espanya triat per incorporar-se al grup de treball de ciutats amigables amb la gent gran

589

Castelló ha estat l’ajuntament d’Espanya triat per incorporar-se al grup de treball de ciutats amigables amb la gent gran. L’Imserso, organisme encarregat a Espanya d’impulsar i coordinar el projecte Ciutats i Comunitats Amigables amb la Gent Gran promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), ha convidat a l’Ajuntament de Castelló a formar part del grup de treball d’àmbit nacional per “la bona feina que esteu portant a terme”.

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha mostrat la seva “satisfacció” per la decisió de l’Imserso i ha assegurat que aquesta adhesió “suposa un reconeixement a la feina desenvolupada per l’Oficina del Major de l’Ajuntament de Castelló en el programa Castelló, ciutat amigable amb la gent gran, un projecte que no hagués estat possible sense la col·laboració de la Universitat Jaume i i sense la implicació de desenes de persones de la nostra ciutat que han fet les aportacions per avançar cap a una ciutat més integradora, respectuosa i intergeneracional “.

Segons ha explicat l’edil, l’Imserso ha comunicat a l’Ajuntament de Castelló seva decisió de convidar a formar part del grup de treball nacional arran de l’impuls que s’ha donat al projecte Castelló, ciutat amigable amb la gent gran. “Aquest any volíem ampliar aquest Grup de Treball amb un ajuntament més i amb la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia”, ha explicat l’Imserso a la Regidoria de Gent Gran. “Coneixem la bona feina que esteu duent a terme en aquest projecte a Castelló i per això us convidem a formar part d’aquest grup”, ha afegit la comunicació.

Com a part del treball desenvolupat per l’Imserso dins el marc de col·laboració signat amb l’OMS per impulsar els projectes de ciutats o comunitats amigables amb les persones grans, el 2013 es va constituir el Grup de Treball que al llarg d’aquests anys ha donat suport a la tasca de l’Imserso amb l’elaboració de documents, recomanacions i eines que facilitessin la difusió del projecte i el desenvolupament del projecte per part dels ajuntaments adherits (un total de 108) a la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb la Gent Gran a nivell nacional.

Una ciutat amigable amb les persones de més edat reconeix la diversitat de la gent gran; promou una cultura d’inclusió compartida per persones de totes les edats; respecta les seves decisions i opcions de forma de vida i anticipa i respon manera flexible a les seves necessitats i preferències relacionades amb l’envelliment actiu. La Regidoria de Gent Gran va convocar al juny de 2016 els grups de treball en què es van recollir les propostes ciutadanes per aconseguir que Castelló es converteixi en una ciutat amigable amb la gent gran que s’han traduït en un document amb 42 propostes ara en període de revisió per part de l’Imserso.